Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kněžka lásky okradla motoristu

MOST - Myslel si, že je stopařka; Čtyřlístek ukradl protihlukovou stěnu; Sběratel přišel o letadla 

 Ze stopařky se vyklubala kněžka lásky a následně zlodějka

Nepříjemný zážitek čekal postaršího muže z Mostu. Ten jel minulý týden kolem 23. hodiny z Mostu na Teplice, když ho nedaleko benzinové čerpací stanice za Mostem stopla mladá tmavovláska. Muž ji naložil a chtěl vědět, kam žena jede. Nikam nejela, ale nabídla muži nečekaně sexuální služby. Muž odmítl a požádal ženu, aby z vozu ihned vystoupila. To sice udělala, ale až podezřele velmi rychle. Při odchodu přitom stačila z podlahy vozidla odcizit příruční tašku a poté běžela po silnici v protisměru. Řidič neznámou ženu již nenašel. Sice se snažil na vhodném místě otočit a jet za ní, podnikavá kněžka lásky však byla rychlejší a ze silnice I. třídy kdesi zmizela. Poškozený Mostečan přišel o mobilní telefon, osobní doklady, finanční hotovost, platební kartu a další věci. Hmotnou škodu okradený vyčíslil na částku 14 000 korun a krádež příručního zavazadla ohlásil mosteckým policistům.


 

Sběrači kovů ukradli protihlukovou stěnu

Zloději barevných kovů jsou přičinliví a železo najdou kdekoliv. Chodí krást železo a kabely do lokalit důlních společností, barevné kovy a železné součásti mizí jejich přičiněním na železnicích, ve městě se ztrácí parapety u domů, zábradlí, kanálové kryty a v obci Obrnice na Mostecku zmizela i protihluková stěna. Tu tam měli odcizit čtyři muži ve věku od 20 do 30 let, všichni z Mostu. Na silnici I/13 poblíž autobusové zastávky ve směru Most - Teplice čtyřlístek společnými silami v odpoledních hodinách demontoval celkem 6 železných rámů s dřevěnou výplní. Celé tabule pak čtveřice naložila na přívěsný vozík za autem a následně zamířila do sběrny surovin. Tam však již nedojela. Jejich počínání si totiž všiml náhodně pozorný motorista a o případu informoval policii na lince 158. Hlídka, která následně na místo přijela, pak asi dva kilometry od místa krádeže objevila vůz s přívěsem i s odcizeným nákladem. Policejní komisař obvinil čtyři muže z přečinu krádeže a stíhá je na svobodě. Jeden ze čtveřice byl již za krádež trestán. Lup v hodnotě 18 tisíc korun byl policisty zajištěn a bude vrácen správci komunikace.


 

Sběrateli někdo ukradl modely letadel

Neznámý lapka odcizil v přesně nezjištěnou dobu ze sklepa obytného domu v Mostě skoro 100 kusů plastikových modelů letadel z období válečných i poválečných let. Modely byly zabaleny v originálních obalech. Do sklepa zloděj vnikl násilím a poškozenému majiteli krádeží způsobil škodu ve výši 31 000 korun. Případ přečinu krádeže vloupáním vyšetřují mostečtí policisté.


 

Při tanci přišel o peněženku

Mladý muž z Mostu byl okraden na tanečním parketu. O víkendu byl na jedné mostecké diskotéce a právě při tanci mu někdo v nestřeženém okamžiku vytáhl ze zadní kapsy kalhot peněženku. Následně u baru Mostečan zjistil, že má kapsu prázdnou. Přišel i o doklady a platební kartu. Krádež portmonky nahlásil na mostecké policii a škodu odhadl na částku 2 tisíce korun.


 

Sprejeři pracovali anonymně

Dva případy sprejerství šetří mostecká policie. Zatím neznámý poberta v Litvínově pomaloval sprejem skleněnou výplň zastávky městské hromadné dopravy poblíž nákupního střediska Máj. Poškozené město zatím škodu nevyčíslilo.

Českým drahám způsobil neznámý malíř graffiti škodu ve výši 6 000 korun. Ten v blíže nezjištěné době namaloval neidentifikovatelný metrový obrazec stříbrnou barvou na odstavený vagon na seřadišti vlaků v Třebušicích u Mostu.


 

Zloděj během pár minut vykradl auto, vzal notebook

Neznámý pachatel vnikl v pátek v ulici J. Kubelíka do zaparkovaného vozidla. To tam zaparkoval motorista, který byl následně asi půl hodiny v komerčním objektu Sputnik. Po návratu zjistil, že jeho vůz navštívil nevítaný host. Ten do auta vnikl násilím a z vozidla odcizil odložený notebook včetně příslušenství. Poškozený řidič vyčíslil hmotnou škodu na částku 17 000 korun.


 

Kapsář byl neviditelný

Obětí neznámého kapsáře se o víkendu stal mladý muž z Litvínova. Ten cestoval v Mostě autobusem městské hromadné dopravy ve směru k vlakovému nádraží a po vystoupení zamířil na nákupy do nedalekého supermarketu. Tam cestou zjistil, že mu někdo nepozorovaně a přesně nezjištěno kde odcizil z kapsy kalhot peněženku. V ní měl Litvínovan finanční hotovost a osobní doklady.


 

Most 20. listopadu 2012

nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem