Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Koho potkáte na silnici

Tábor – Chýnov – Nerespektuje zákon. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Krátce po desáté hodině večerní včerejšího dne vyjížděli policisté k dopravní nehodě motocyklisty do Chýnova. Na místě měli opět co do činění s člověkem, který nerespektuje zákon a svým jednáním ohrožuje nejen sebe, ale zejména majetek, zdraví a potažmo životy ostatních účastníků silničního provozu.

Jak prvotní šetření ukázalo, řidič (46), respektive „neřidič“ bez řidičského oprávnění, na nepřihlášeném motocyklu tovární značky Jawa – Babeta, tudíž bez schválené způsobilosti pro provoz na pozemních komunikacích, navíc pod vlivem alkoholu ve výši bezmála dvou promile, nezvládl jízdu a naboural do zaparkovaného osobního vozidla tovární značky Renault Kangoo. Způsobil si poranění, které si vyžádalo jeho ošetření a následný převoz zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. Majiteli renaultu způsobil škodu ve výši odhadem 20 000 korun.

Jeho jízda bude mít dohru před soudem. Je důvodně podezřelým ze spáchání trestného činu, a to přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Ohrožen je až trestem odnětí svobody na dobu šesti měsíců až tří let. Vzhledem k tomu, že žádná z pojišťoven takovéto jednání nekryje, bude mít jeho jízda i značný dopad do jeho finančního rozpočtu. Nerespektovat zákon se zkrátka nevyplácí.

por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz  

16. listopadu 2015  

vytisknout  e-mailem