Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Koho potkáte na silnici

Tábor - Krátce po poledni s „trojkou“ v krvi! (Hlasová schránka 974 238 116) 

Krátce po poledni včerejšího dne zadrželi táborští dopravní policisté řidiče osobního vozidla tovární značky Renault Thalia, který naboural na Budějovické ulici v Táboře do před ním jedoucího automobilu tovární značky Škoda Octavia. Příčinou nehody bylo nevěnování se řízení. Nebylo divu, v organizmu řidiče - muže středního věku, kolovalo na 3,15 promile alkoholu. Nárazem navíc způsobil lehké poranění spolujezdce ve škodovce. Hmotná škoda na vozidlech byla odhadnuta na souhrnnou částku ve výši 40 000 korun.
Opilého řidiče nyní čeká soud. Zodpovídat se bude ze spáchání trestného činu, konkrétně přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Mimo peněžitého trestu nebo zákazu činnosti mu hrozí až trest odnětí svobody na dobu od šesti měsíců do tří let.
Za včerejší den to nebyl jediný takovýto případ. V rámci dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu zadrželi dopravní policisté přímo ve městě Táboře řidiče, který řídil pod vlivem omamné a psychotropní látky, konkrétně marihuany a dalšího „neřidiče“, ten usedl za volant osobního vozidla bez řidičského oprávnění a navíc pod vlivem alkoholu s hladinou 1,25 promile.
Z uvedeného vyplývá, že na silnicích, díky takovýmto řidičům, není bezpečno. Kontroly policistů jsou tak z důvodu ochránění slušných řidičů a ostatních účastníků silničního provozu více než žádoucí. 
Alkoholtestr - dechová zkouška.jpgAlkoholtestr - dechová zkouška.jpg
  
 
 
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
13. listopadu 2012
 

vytisknout  e-mailem