Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kokain v autě

RYCHNOVSKU - Tuto drogu v regionu kriminalisté nepamatují.  

Kokain na Rychnovsku kriminalisté z Toxi týmu za svoji patnáctiletou praxi nepamatují.

Rychnovští kriminalisté sdělili jednatřicetiletému muži z Dobrušky obvinění z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Jeho „příběh“ ale začal už přečinem ohrožení pod vlivem návykové látky, kterého se dopustil loni o vánočních svátcích, 26. prosince 2015.
V sobotu po sobotu po sedmé hodině ranní projížděl muž ve voze zn. Audi A6 Rychnovem nad Kněžnou. Na křižovatce u autobusového nádraží zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu komunikace a svým schopnostem. Na mokré silnici dostal smyk, který nezvládl, vyjel vpravo mimo silnici, kde poškodil obrubník chodníku. Odrazil se, s autem se vrátil zpátky na silnici, přejel do protisměru a tam znovu narazil do obrubníku chodníku, o který se auto ale už zastavilo. Řidič po této události bez ohlášení nehody odešel do nedalekého baru, a asi věděl proč.
Když ho tam zanedlouho „vyzdvihla“ hlídka místních policistů, nestačila se diviti. Dechová zkouška, kterou u něj muži zákona provedli, vykázala hodnotu 1,21 promile alkoholu v dechu. Provedený orientační test na přítomnost návykových látek rovněž vykázal pozitivní hodnotu, a to  na přítomnost omamné látky kokain. Třicetiletý muž z Dobrušky na výzvu nepředložil řidičský průkaz ani osvědčení o registraci vozidla a doklad o pojištění. Ke všem těmto nedostatkům si mohl ještě na seznam připsat celkovou škodu havárie, při které naštěstí nikoho nezranil, jež byla vyčíslena na 41.000 korun.

Řidič nedokázal vysvětlit původ a obsah dvou plastových sáčků s bílým sypkým práškem, které měl podezřelý u sebe a které policisté zajistili. Expertiza prokázala, že více než 8g sypké látky v sáčcích je kokain. Muž tak převážel drogu za více než 16.000 korun. Za uvedené přečiny obviněnému, jenž je policii již známý, hrozí až tříletý nepodmíněný trest.

por. Mgr. Alena Kacálková
14. dubna 2016

 

 

vytisknout  e-mailem