Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kola mizela ze stojanů

NÁCHODSKO - Zloději měli žně u škol. 

Ještě vládne pěkné počasí, a tak leckteří žáci i kantoři vyrážejí za vzděláním na jízdních kolech. Včerejšího dne (9. 9. 2013) policisté náchodského regionu proto bohužel zaznamenali hned několik krádeží bicyklů.

kolo2.jpgIlustrační foto/Archiv Policie ČR
Stojany před základními a středními školami si vyhlédl zloděj nebo zloději ke snadnému získání jízdních kol. Odcizené crossové jízdní kolo  Kellys černostříbrné barvy ze stojanu před střední školou v Náchodě hledají policisté z místního obvodního oddělení. Pachateli vůbec nevadilo, že si majitel bicykl ke stojanu připoutal lankovým zámkem. Mezi desátou dopoledne a půl druhou odpoledne kolo v hodnotě bezmála 10.000 korun  prostě zmizelo.

Podobně dopadly i bicykly odstavené před základní školou v Jaroměři. Ačkoli si je jejich majitelé též řádné zajistili lankovými zámky, od rána až do konce výuky na ně kola čekat nevydržela. Dosud nezjištěný pachatel lankové lámky odstranil a jízdní kola značek Giant a Author v celkové hodnotě 21.000 korun odvezl. Po pachateli i po bicyklech jaroměřští policisté pátrají.

Policie v této souvislosti znovu připomíná, jak svá jízdní kola co nejvíce chránit. Nejbezpečnější je kolo uschovat do uzavřené kolárny, pokud však není k dispozici, vyplatí se investovat do kvalitního zámku pevné a nesnadno překonatelné konstrukce(například zámek trubkový). Některá města také nabízejí registraci jízdních kol. Samozřejmostí je uschování všech dokladů a fotografie pro případnou identifikaci při krádeži nebo pro určení majitele v případě nálezu.

Policisté přejí cyklistům ještě hodně bezpečných kilometrů.

por. Mgr. Eva Prachařová,
10.9.2013 v 9.15

vytisknout  e-mailem