Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kola stále v hledáčku zlodějů

NÁCHODSKO – Zmizelo zajištěné i nezajištěné. 

Dva případy krádeží jízdních kol zaznamenali v minulých dnech policisté náchodského regionu. Obě na Jaroměřsku. Pro zloděje nebyl
kolo2.jpgIlustrační foto/Policie ČR
problém ukrást opřené kolo na zahradě ani vlézt do sklepní kóje.
 
Příležitosti zloděj využil
První kolo opustilo svého majitele v sobotu 26. července 2014 v Jasenné, kam přijel na kole na hasičský sraz. Jenže svůj jízdní prostředek si řádné nezamkl, a toho využil dosud nezjištěný poberta. Na bicyklu GT Avalanche odjel i s majitelovou mikinou, kterou měl uloženou v batohu na kole. Vlastníkovi kola vznikla škoda ve výši 11 tisíc korun.
 
Ukrást kolo z paneláku nebyl problém 
Pro druhé jízdní kolo si zloděj došel  v pondělí 28. července 2014 během dne do osvědčeného prostoru – do sklepní kóje panelového domu. Zlodějský nájezd odnesla majitelka dámského trekkingového kola Kellys v hodnotě 10 tisíc korun z Pražského předměstí v Jaroměři. Pachatel se nezjištěným způsobem dostal do společných prostor domu, přeštípl očko visacího zámku sklepní kóje a bicykl si přivlastnil.Po  pachatelích obou krádeží policisté pátrají.
 
Co dělat?
Majitelům jízdních kol doporučijí, aby si pro případ takové nepříjemné události uschovali doklady, pokladní lístek, záruční list a další, aby mohli doložit hodnotu kola pro vyšetřování policie a případnou náhradu škody od pojišťovny. Je také užitečné mít fotografii kola, popřípadě si nechat kolo registrovat do celostátního registru kol, jak již některé instituce nabízejí, například městské policie některých měst a obcí nebo městský úřad. To vše může být policii nápomocno při objevení ukradeného jízdního prostředku i dopadení pachatele krádeže.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
29. 7. ve 2014 v 10.00 hodin

vytisknout  e-mailem