Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kola z aut zajímala zloděje

Vozy nechávali na špalcích nebo na zcela na zemi 

auto bez kolAuto bez kol, foto Policie ČR
Díky výborné policejní práci se náchodským kriminalistům podařilo objasnit tři krádeže kol z osobních vozidel. V době od konce dubna do současnosti se několika majitelům osobních automobilů z Jaroměřska, zaparkovaných přes noc na málo frekventovaném místě, stala nemilá věc. Vždy, když ráno přišli k vozu, zjistili, že nikam neodjedou. Své auto měli bez kol – kdosi odmontoval všechna čtyři kola i s disky.
 
Několikrát to pobertům vyšlo, první květnový týden však narazili, přímo při manipulaci s heverem a klíčem je u svého auta vyrušil muž se psem. Postavy se daly na útěk, jednoho výtečníka však muž chytil. Policisté během několika dní dohledali i další dva muže, kteří se na krádežích podíleli. V současné době policisté na jejich konto připsali tři krádeže, jednu z toho ve stádiu pokusu, s celkovou škodou přesahující 32.000 korun.
 
Není však vyloučeno, že do výčtu poškozených v průběhu vyšetřování ještě přibudou další. Za přečiny krádeže mužům ve věku 17, 30 a 35 let nyní hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
por. Bc. Eva Prachařová
12. 5. 2011

vytisknout  e-mailem