Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kolečko se zlodějům polámalo

CHOMUTOV - Kombajny zůstaly bez nafty, Nedodržel slib.... 

Kolečko se zlodějům polámalo
Dva Chomutováci ve věku 25 a 29 let vnikli do objektu sběrných surovin. Ve sběrně odcizili plechovou bednu, do které naložili 1,4 kg litiny. Na odvoz použili přepravní vozík, který se jim však po několika ujetých metrech poškodil. Vrátili se proto zpět do sběrny pro jiný vozík, ale na místě je překvapil jeden ze zaměstnanců firmy, který přivolal policejní hlídku. Věci za 6 tisíc korun byly vráceny zpět, poškozením vznikla škoda ve výši 3 tisíce korun.Mladší z dvojice pachatelů byl již z krádeže obviněn, stejné obvinění čeká i na jeho společníka.
 
Kombajny zůstaly bez nafty
Škodu za téměř 23 tisíc korun způsobil neznámý zloděj zemědělcům, kteří pracovali s kombajny na poli poblíž Radonic. Využil skutečnosti, že kombajny zůstaly přes noc odstavené na polní cestě a z nádrže dvou strojů odčerpal celkem 700 litrů motorové nafty. Krádež vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.
 
Nedodržel slib
Muž z Chomutova se dostavil na místní oddělení policie a při výpovědi uvedl, že uzavřel před časem dohodu se svým známým na opravu vozidla. Auto si muž sice převzal, smlouvu ale nedodržel. Auto neopravil, ani ho nevrátil zpět majiteli a od té doby je nekontaktní. Škodu poškozený vyčíslil na 12 tisíc korun. 22letý mladík z Blatna je podezřelý ze zpronevěry.
 
Nezajištěným oknem do domu
35letý muž z obce Březno vnikl do domu v Bělohorské ulici. Využil skutečnosti, že majitel ponechal nezajištěné okno a vnikl dovnitř. Sebral nejen koženou bundu, ale i házecí šipky, dva zapalovače, kapesní nůž, porcelánovou sošku a další drobnosti, vše za necelých 6 tisíc korun. Když chtěl odejít, objevil se na místě majitel. Přivolaní policisté záhy zjistili, že s krádežemi má již své zkušenosti, v nedávné době byl za obdobnou trestnou činnost již odsouzen. Ani v tomto případě se obvinění z pokusu krádeže nevyhne.
 
Požár kontejnerů
Jirkovští policisté vyjížděli do Zaječické ulice, kde hořely kontejnery. Při vyšetřování bylo na místě zjištěno, že plastové nádoby na tříděný odpad kdosi úmyslně zapálil. Jirkovská radnice vyčíslila škodu na 20 tisíc korun. Po totožnosti neznámého žháře pátrají policisté, za trestný čin poškození cizí věci hrozí pachateli až roční pobyt ve vězení.
 
Napadl družku, musel z bytu
Z trestného činu ublížení na zdraví se bude zodpovídat 36letý Kadaňák. Se svou družkou se nejprve pohádal a pak ženu fyzicky napadl. K incidentu došlo v obývacím pokoji bytu a v útoku pokračoval i na chodbě panelového domu, kam ženu dostrkal. Poškozená utrpěla zranění, která si vyžádala ošetření u lékaře. Policisté podobné incidenty v rodině již několikrát vyšetřovali, žena však nikdy nedala souhlas s došetřením případu. Tentokrát však násilníka z bytu vykázali, deset dnů může přemýšlet o svém jednání.  Za uvedený čin může  skončit až na tři roky ve vězení.
 
15. srpna 2011 
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem