Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kolegyni poskytl hašiš

MOST - Místo slibované nálady se ženě udělalo nevolno; Na dvojici vytasil nůž a další informace 

Za sladkosti nezaplatil
Na sladkosti zřejmě dostal chuť 22 letý muž z jedné obce na Mostecku. Ten přijel tento týden do Mostu a navštívil supermarket v centru města. V obchodě si pak pod bundu uschoval různé cukrovinky a poté prošel pokladnou, aniž by za něco zaplatil. Tam na něj již čekali pracovníci ostrahy prodejny a ti ho zadrželi. Lapku pak předali přivolané policejní hlídce. A protože byl podezřelý už v minulosti za majetkový delikt odsouzen, policisté mosteckého obvodního oddělení mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Ovládl ho démon alkoholu
Svoje emoce zřejmě neovládl 32 letý muž. Ten měl v jedné obci na Mostecku jako host v tamní restauraci napadat svoji manželku. Za přítomností dalších osob ženu častoval hrubými a vulgárními výroky a nadávkami. Přitom poškozoval zařízení restaurace. Rozbíjel židle, světla, skleničky a poškodil i vstupní dveře. Nakonec měl fyzicky napadnout i poškozenou, když do ní strčil, až žena upadla. Přítrž jeho řádění učinila až přivolaná policie, která muže zadržela a provedla u něj dechovou zkoušku na alkohol. Ta byla pozitivní. Žena byla převezena do nemocnice k vyšetření a poté byla bez zranění propuštěna domů. Mostecká policie muže obvinila z trestného činu výtržnictví a stíhá ho na svobodě.

Na dvojici vytasil nůž
Z pokusu trestného činu ublížení na zdraví, výtržnictví a násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci stíhá mostecká policie 35 letého muže z Mostu. Ten měl minulý čtvrtek kolem 22.30 hodiny pokřikovat nedaleko centra města Mostu pod oknem obytného domu. Poté co z domu vyšla starší žena a její příbuzný, obrátil výtržník svůj hněv na dvojici, které vyhrožoval násilím. Nakonec vytáhl odkudsi zavírací kapesní nůž a namířil ho na muže. Ten mu chtěl zbraň z ruky vytrhnout a pomáhala mu i žena, která se přitom poranila na ruce. Nakonec obviněný sám nůž pustil na zem, neboť i jemu hrozilo nebezpečí úrazu při způsobu držení nože. Přivolaná policie u výtečníka provedla orientační dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní. Muž je stíhán na svobodě.

Drogu poskytl kolegyni v práci
Toxikoman poskytl své kolegyni v zaměstnání drogu. K tomu mělo dojít v jedné firmě na Litvínovsku v době pracovní přestávky. Jednadvacetiletý muž z Mostu nabídl své starší spolupracovnici údajně marihuanu a sliboval jí veselou náladu. Žena si tedy dobrovolně drogu vzala. Místo veselí však přišla nevolnost. Žena musela předčasně odejít z práce. Šetřením policie bylo zjištěno, že nešlo o marihuanu, ale jednalo se o hašiš. Policie mladíka obvinila z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů a stíhá ho na svobodě. Za to mu může hrozit v případě uznání viny trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

I další případ, který šetřili policisté mostecké služby kriminální policie a vyšetřování, odhalil dealera drog. Muž ve věku 30 let z Litvínova měl dle výsledků šetření po dobu pěti let poskytovat stimulační látku pervitin a to svému o deset let mladšímu příbuznému. Policie ho stíhá pro trestný čin ohrožení výchovy mládeže a nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Obviněný může být potrestán až desetiletým trestem odnětí svobody. 

Nález se mu „vyplatil“
Trestného činu zatajení věci a neoprávněné držení platební karty se dopustil zatím neznámý pachatel. Ten zřejmě někde nalezl ztracenou peněženku s finanční hotovostí a platební kartou. Našel i PIN a hned toho využil. Z bankomatů provedl několik výběrů, poslední se mu už s ohledem na zablokování karty nepodařil. Poškozenému tak způsobil škodu vyšší jak deset tisíc korun. Policie případ šetří a po pachateli nyní pátrá.

Pil a narazil na silniční kontrolu
Podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno litvínovskými policisty 47 letému muži z Mostu. Toho tento týden v nočních hodinách kontrolovali policisté hlídkové služby a při běžné silniční kontrole provedli i dechovou zkoušku na alkohol. Hodnota na měřícím přístroji byla vyšší jak 1 promile a řidič byl následně vyzván k vyšetření a odběrům v nemocnici. Tomu se po kontrole podrobil.
 

vytisknout  e-mailem