Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kolínsko se připojuje k projektu "Zebra se za tebe nerozhlédne"

KOLÍNSKO - Kolínští policisté se zapojili do celorepublikového projektu "Zebra se za tebe nerozhlédne", jehož cílem je zvýšit bezpečnost na přechodech pro chodce, zejména v blízkosti škol. Tento projekt se zaměřuje na ochranu nejmladších účastníků silničního provozu a zvyšování jejich povědomí o bezpečném přecházení. 

Na začátku nového školního roku se v rámci projektu „Zebra se za tebe nerozhlédne“ zaměřili policisté na posílení dohledu na přechodech v okolí škol. Dopravní policisté zavítali na Základní školu v Červených Pečkách, kde se setkali s přibližně sedmi desítkami nejmladších dětí a diskutovali s nimi o významu reflexních prvků a bezpečném přecházení silnic. Preventista ÚO Kolín pak navštívil Základní školu a Mateřskou školu Ovčáry, kde prvňáčkům a druhákům hravou formou představil základní dopravní značky, se kterými se mohou ve svém okolí setkat.

Pokud i vy hledáte zábavný a zároveň edukativní způsob, jak zvýšit povědomí dětí o dopravních předpisech a bezpečném chování na silnicích, desková hra Dopravka je ideálním řešením. Tato týmová hra vás vtáhne do světa silničního provozu, kde se stáváte účastníky v městečku Střeštěnov. Vaším úkolem je jako první dorazit do cíle, přičemž musíte nejen prokázat svůj herní um, ale také hluboké znalosti dopravních zákonů a pravidel. Dopravka nabízí skvělou příležitost pro rozvoj nejen strategického myšlení, ale i praktických dovedností v oblasti bezpečnosti silničního provozu.

V září se v okrese Kolín plánuje dalších 9 přednášek v rámci tohoto projektu, které mají za cíl pokračovat v edukaci dětí a zvyšování jejich bezpečnosti na cestách.

prap. Mgr. Iva Nasadošová
preventista PČR ÚO Kolín
12. září 2024

Odkazy do noveho okna

Zebra se za tebe nerozhlédne (1)

Zebra se za tebe nerozhlédne (1) 

Detailní náhled

Zebra se za tebe nerozhlédne (2)

Zebra se za tebe nerozhlédne (2) 

Detailní náhled

Zebra se za tebe nerozhlédne (3)

Zebra se za tebe nerozhlédne (3) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem