Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kolize končily pomačkanými plechy

PELHŘIMOVSKO: Sníh na silnici a pod ním ledovka  

V úterý se stalo na pelhřimovských silnicích několik kolizí, které většinou skončily pomačkanými plechy na vozidlech. Kolem desáté hodiny dopolední dostal na zledovatělé vozovce smyk řidič nákladního vozidla Iveco. Řidič na kruhovém objezdu v Pelhřimově smyk nezvládl a vyjel na ulici Táborská, kde narazil přední částí do stojícího automobilu citroen. Ke zranění osob nedošlo. Hmotná škoda na vozidlech byla odhadnuta na 60.000 korun.
 
V odpoledních hodinách vyjížděli policisté ze skupiny dopravních nehod k nehodě, která se stala také v Pelhřimově. Řidič osobního vozidla jel z centra Pelhřimova směrem na Myslotín. Za křižovatkou ulic  Myslotínská a K Silu dostal na rozježděném zledovatělém sněhu na vozovce smyk a vyjel vlevo mimo vozovku, kde přední částí vozidla narazil do sloupu veřejného osvětlení. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda byla vyčíslena na 88.000 korun. 
 
Další silniční karambol se stal v Počátkách. Řidič osobního vozidla Kia Ceed jel v ulici Žirovnická z centra Počátek směrem na Žirovnici. Po míjení výjezdu od čerpací stanice nedodržel bezpečnostní vzdálenost za před ním jedoucím traktorem a přední částí svého vozidla narazil do traktoru. Nehoda se obešla bez zranění. Hmotná škoda byla odhadnuta na 90.000 korun.
 
Krátce po 17,00 hodině na zledovatělé vozovce havaroval řidič osobního vozidla Audi A4. Řidič jel s vozidlem v Kamenici nad Lipou po silnici k obci Gabrielka. V klesání nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a stavu vozovky. Na zledovatělé vozovce dostal smyk a vyjel vpravo mimo vozovku, kde havaroval. I tato nehoda se obešla bez zranění. Hmotná škoda na vozidle byla vyčíslena na 90.000 korun.


por. Bc. Hana Kotková, komisař
8. února 2012
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem