Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kolo už ho nebavilo, tak si ukradl auto

Kriminalisté osmého oddělení prvního policejního obvodu neobvinili muže proto, že zběhl od cyklistiky k motorizmu, ale proto, že auto ukradl. 

Přibližně v polovině května odcizil neznámý pachatele na parkovišti u Holešovické tržnice osobní motorové vozidlo. Krádeží jak auta, tak věcí v něm způsobil pachatel majiteli škodu dosahující téměř 120.000,- Kč. Případ začali prošetřovat kriminalisté osmého oddělení prvního policejního obvodu, kteří během pouhých třech dnů zjistili, jak ke krádeži došlo a kdo je jejím pachatelem.
Samotný průběh krádeže byl poměrně kuriózní. Pachatel totiž přijel kolem čtrnácté hodiny dvanáctého května k Holešovické tržnici na bicyklu. Na něm nejprve několikrát obkroužil tamní parkoviště a při tom si vybíral konkrétní vozidlo. Do oka mu padl VW Passat, kterého během několika málo okamžiků odcizil i za tu cenu, že na místě krádeže zanechal kolo, na kterém původně přijel. Z lupu se ale dlouho neradoval. Už po třech dnech ho kriminalisté osmého oddělení vypátrali a zadrželi. Jednalo se totiž o jim dobře známého recidivistu, který už byl v minulosti za obdobnou trestnou činnost celkem pětadvacetkrát odsouzen k trestu odnětí svobody a v nápravných zařízeních díky tomu strávil víc jak pětadvacet let. A i tentokrát skončil šestačtyřicetiletý Čech za mřížemi, neboť ho kriminalisté po zadržení předali do výkonu trestu, ke kterému byl dříve odsouzen. Jelikož byl ale zadržený za shora popsané jednání obviněn z trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku je možné, že se mu stávající trest prodlouží o dalších až pět let, které mu v případě odsouzení hrozí.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan

vytisknout  e-mailem