Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kominík obviněn za další skutky

LOUNY - Ve věci se přihlásili další poškození. 

V polovině ledna jsme zveřejňovali případ rozsáhlé trestné činnosti, kterou páchal 42letý recidivista ze Žatce, když se vydával za falešného kominíka (více zde). Okradl a podvedl desítky lidí, u nichž neoprávněně vykonal činnost bez platného živnostenského oprávnění, na základě padělaného dokladu, vybral od nich zálohy na provedení odborných kominických prací, které ale nikdy neprovedl a peníze nevrátil.

Na základě výzvy zveřejněné v médiích se policistům ozvali další poškození. V minulých dnech sdělil komisař služby kriminální policie a vyšetřování uvedenému muži obvinění z dalších čtyřiceti skutků. Jednalo se i o případy, které obviněný spáchal za hranicemi lounského okresu. Způsobená škoda již dosáhla částky téměř jednoho milionu korun.

Kromě trestných činů podvodu, padělání a pozměnění veřejné listiny a neoprávněného podnikání má uvedený recidivista na svědomí i trestný čin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a trestný čin krádeže.

Koncem minulého roku si zapůjčil od poškozené pod záminkou půjčky finanční hotovosti její platební kartu, kterou dle dohody měl po vyzvednutí jisté finanční částky vrátit. To však neučinil a z vypůjčené platební karty pak neoprávněně provedl ještě několik dalších výběrů. Poškozené tím způsobil škodu za 13 000 Kč.

Trestného činu krádeže se dotyčný dopustil začátkem roku, když se vloupal do objektu fary v Žatci. Z té si odnesl různé nářadí, nádobí, nákupní tašky, kabelky, ale také peníze. Škoda byla odhadnuta na cca 20 000 Kč.

Uvedený recidivista nyní zpytuje svědomí za mřížemi. Na jeho rozsáhlé trestné činnosti kriminalisté i nadále pracují.

Kradl v Albertu

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z trestného činu krádeže 26letému muži z Mostu. V pondělí odpoledne totiž kradl v lounském Albertu. Ve spolupráci s přítelkyní odcizili několik čokolád a šamponů v celkové hodnotě 1 985 Kč. Žena pak prošla pokladnou, aniž by za zboží zaplatila. Mladík prošel pokladnou s drogistickým zbožím za 166 Kč, které uschoval pod bundu. Tohoto jednání se dopustil přesto, že byl v posledních třech letech za krádež již odsouzen. Jednání mladé ženy vyřešili policisté jako přestupek.

Chatky terčem zloděje

Na pozemek zahradních chatek v lounské ulici Čeňka Zemana vnikl v minulých dnech dosud nezjištěný pachatel. Dvě z nich prohledal, nakonec nic neodcizil, ale z kůlny na jednom pozemku si odnesl elektrickou vrtačku s příslušenstvím, úhlovou brusku a svářecí kuklu. Způsobil tím škodu přesahující 10 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Po pachateli-ích pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 1. března 2016

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem