Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Kominík vlezl neoprávněně do domu

Jindřichův Hradec – Překvapil ho však majitel. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Policistům z obvodního oddělení Nová Bystřice se podařilo zjistit totožnost muže, který počátkem června vnikl do domu v obci Senotín. Oznamovatelka tehdy nahlásila, že do jejich domu vnikl neznámý muž. Nejprve zazvonil, nikdo mu však neotevřel, protože ona v té době byla mimo dům a vevnitř byl pouze její manžel, který se špatně pohybuje. To však pachatele neodradilo a vnikl do domu oknem. Došel do kuchyně, kde však seděl majitel domu. Zaskočený pachatel mu uvedl legendu, že si jde pro zálohu na opravu komína. Bez dalšího vysvětlování pak objekt opustil. Z domu se naštěstí nic neztratilo.
 
Policisté následným šetřením zjistili, že pachatelem je muž pracující pro kominickou společnost. V domě, do kterého neoprávněně vnikl, několik týdnů předtím opravoval komín. Včera mu policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody.
 
Policisté varují občany, aby byli obezřetní a dávali si pozor na své peníze. Pokud budete platit za nejrůznější služby či opravy ve svém obydlí, dbejte na to, aby ten, komu peníze dáváte, neviděl, z jakého místa je berete. Kdyby se totiž rozhodl se do Vašeho domu či bytu vrátit, a věděl by, kde peníze schováváte, tak by šel najisto a o své úspory byste přišli.
 
  
por. Ing. Štěpánka Valentová, pisjc@mvcr.cz
22. července 2011

vytisknout  e-mailem