Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Komory byly jeho doménou

MOST - Mladistvý vykradl devatenáct komor; Zloděj prý honil zloděje a další 

Celkem 19 krádeží v bytových komorách má mít dle mostecké policie na svědomí mladík z Mostecka. Toho policisté obvinili v těchto dnech z provinění krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Mladík si oblíbil bytové komory na mosteckých sídlištích. Krást chodil již od února letošního roku a trestnou činnost páchal převážně v denní době. Po překonání zámků pak z nebytových prostor odnášel lup. Předmětem jeho zájmu byly zejména různé druhy nářadí a sportovní vybavení. Po jeho návštěvách mizelo ruční i elektrické nářadí, lyže, sportovní obuv a brusle. Poškození však přicházeli i o domácí elektrospotřebiče, nealkoholické nápoje, víno, pivo, rybářské vybavení. V jednom případě zmizel hliníkový žebřík a osm krabic s mlékem. Lapka nepohrdl ani porcelánovým servisem. Naposledy kradl minulý týden v jednom panelovém domě v Mostě. Vnikl do jedné komory, kde nic neodcizil a z druhé odnesl nářadí. Z lupu se však dlouho netěšil. Na místo přijela hlídka policie ČR a strážníci. Strážníci vyjeli výtahem a policisté vyšli po schodech. Mladík se ukrýval ve vyšších patrech. Když strážníci mladíka v sedmém patře překvapili, dal se na úprk po schodech. Nepočítal však s tím, že mu naproti jdou policisté. Odcizený lup nechal ležet při útěku v jednom z pater. Ostatní věci policisté již nezajistili. Mladík je údajně prodával zcela neznámým osobám náhodně na ulici. Svými krádežemi měl spáchat hmotnou škodu ve výši 460 tisíc korun. Policisté mladíka stíhají na svobodě.

Krádež chtěl maskovat poctivostí
Podezření z pokusu přečinu krádeže bylo mosteckou policií sděleno 22letému muži z Mostu ve zkráceném přípravném řízení. Ten se měl minulý týden nedaleko centra městu Mostu pokusit vloupat v odpoledních hodinách do zde zaparkované škodovky. Otevřel dveře a nahnul se do vozidla. V ten moment však kolem jela policejní hlídka a šikulu zadržela. Hmotná škoda na vozidle nevznikla. Muž se o krádež pokusil i přesto, že byl v roce 2008 již za majetkový delikt trestán. Policii na místě uvedl, že nekradl, ale sám chtěl neznámého zloděje zahnat.

Vrata garáže poškodil
Na garáž v jedné obci na Mostecku měl spadeno neznámý lapka. Ten vnikl koncem týdne do objektu násilím. Uvnitř pak odcizil rybářské pruty, dřevěný nábytek a sekačku na trávu. Poškozenému majiteli způsobil škodu ve výši dvaceti tisíc korun. Případ přečinu krádeže vloupáním šetří obrničtí policisté.

Lapka vykradl v noci dva VW
Dvě motorová vozidla vykradl v mostecké ulici Zdeňka Fibicha neznámý poberta. Nejprve vnikl do dodávkového vozu tovární značky VW. Z nákladového prostoru odnesl křovinořez. Z osobního automobilu stejné výrobní značky odcizil elektrické kladivo. Poškozeným motoristům zloděj zanechal škodu ve výši deseti tisíc korun. Případ krádeže vloupáním nyní vyšetřují policisté z mosteckého obvodního oddělení.

Pila zmizela ze sklepa
Motorovou pilu značky Husqvarna si za hubičku pořídil neznámý podnikavec. Ten se v noci pod rouškou tmy vloupal do sklepa jednoho obytného domu na Litvínovsku. Uvnitř pak odnesl nářadí této značky. Poškozený majitel vyčíslil škodu na částku deseti tisíc korun. Případem krádeže se teď zabývají policisté litvínovského obvodního oddělení.

Do hor zavítal zloděj
Krušné hory navštívil zloděj. Ten se koncem minulého týdne vloupal násilím do rekreačního objektu. Odcizil z něj elektroniku a další vybavení. Poškozenému majiteli lapka způsobil škodu ve výši 130 tisíc korun. Okolnosti krádeže nyní vyšetřují hamerští policisté.  

Při nákupu přišli o peníze
Nepříjemností skončil nákup pro nakupující dvojici v jednom litvínovském supermarketu. Neznámý lapka ji okradl během nakupování tento týden v podvečer. Z kabelky, kterou měla žena přes rameno, odcizil peněženku s osobními doklady obou osob a finanční hotovostí. Krádeží vznikla poškozeným škoda ve výši čtyři tisíce korun.

Most, 12. května 2010
 
 

vytisknout  e-mailem