Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Komu patří uloupené věci?

Počátkem května zadrželi kriminalisté třetího policejního obvodu pachatele dvou loupežných přepadení. Ten se poté sám doznal k dalším dvěma případům. 

Původně kriminalisté prošetřovali dva případy loupežných přepadení, ke kterým došlo 24. a 26. dubna v ulicích V Zahrádkách a V Horní Stromovce, vždy v pozdních nočních hodinách. Pachatel si pokaždé nejprve oběť vyhlédl na zastávce hromadné dopravy, a poté ji sledoval ulicemi potemnělé Prahy. V příhodný okamžik ji strhl kabelku z ramene a utekl neznámo kam. Lupič si v obou případech počínal poměrně brutálně, když například proti šestasedmdesátileté seniorce použil dokonce pepřový sprej, jehož obsah jí nastříkal do obličeje. Kriminalisté díky výborné operativně pátrací činnosti šestačtyřicetiletého, česky hovořícího pachatele vypátrali a zadrželi během necelého týdne, konkrétně druhého května. Ten jim následně vydal uloupené kabelky a mobilní telefony, a dokonce i oblečení, ve kterém loupil. Navíc se při výslechu přiznal k tomu, že obdobným způsobem loupil ještě ve dvou dalších případech, konkrétně 17. a 29. dubna opět v oblasti Prahy 3. Kabelky a hodinky pocházející z těchto dvou případů pachatel policistům taktéž vydal.
Kriminalisté ale teď stojí před nelehkým úkolem. A to zjistit, kdo jsou poškozené ženy, které zřejmě tyto dva případy loupeží neoznámily. Vůbec první loupeže se pachatel dle svého tvrzení dopustil už zmiňovaného 17. dubna před domem v ulici Koněvova. Tam poškozenou oloupil, když chtěla vejít do domu. I proti této ženě středního věku použil pepřový sprej, neboť svou kabelku bránila.
Oproti tomu poslední loupež spáchal 29. dubna v Riegrových sadech. Zde násilně připravil o příruční zavazadlo ženu, lépe řečeno přibližně pětadvacetiletou dívku, se kterou se náhodně seznámil na náměstí Republiky. Odtud došel pachatel i s poškozenou dlouhou procházkou právě do Riegrových sadů. Zde lapka dle vlastních slov dokonce s dívkou chvíli poseděl na lavičce, přičemž povídali takzvaně o životě. A teprve poté jí strhl z ramene kabelku, ve které měla hodinky, sošku Budhy a sošku slona a utekl pryč.
Kriminalisté prosí touto cestou obě, zatím neznámé poškozené, aby se jim přihlásily pro řádné objasnění a zadokumentování protiprávního jednání pachatele. Stejně tak apelují policisté na další ženy, oloupené v poslední době v oblasti Prahy 3 podobným způsobem, aby se kriminalistům přihlásili cestou linky tísňového volání 158.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 7. 5. 2013
Odkazy do noveho okna

hodinky neznámé poškozené

hodinky neznámé poškozené 

Detailní náhled

kabelka neznámé poškozené (1)

kabelka neznámé poškozené (1) 

Detailní náhled

kabelka neznámé poškozené

kabelka neznámé poškozené 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem