Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Koncert v parku Gustava Mahlera

JIHLAVA: Hudba Hradní stráže a Policie České republiky vystoupí na koncertě v Jihlavě 

Krajské ředitelství policie připravilo pro širokou veřejnost u příležitosti oslav Dne Policie České republiky promenádní koncert Hudby Hradní stráže a Policie České republiky. Koncert se uskuteční ve středu 3. června od 15.00 hodin v Parku Gustava Mahlera na ulici Benešova v Jihlavě. Záštitu nad koncertem převzal primátor statutárního města Jihlavy PaedDr. Ing. Rudolf Chloupek. Vstup na koncert je zdarma.
Hudba Hradní stráže a Policie České republiky je velký dechový orchestr, který již sedmdesát let vysoce profesionálně reprezentuje českou hudební kulturu, a to nejen doma, ale i v zahraničí. Svým vznikem v roce 1945 orchestr navázal na bohatou tradici vojenských, policejních i četnických hudeb z období první republiky. Šlo totiž o hudební tělesa, která byla vždy neoddělitelnou součástí naší hudební kultury a zároveň ukázkou hudební vyspělosti národa.
Mezi prvořadé povinnosti Hudby Hradní stráže a Policie České republiky patří zajištění hudebního doprovodu při všech státních ceremoniích na Pražském hradě, především státních návštěv a nástupních audiencí velvyslanců. Orchestr je také významným kulturním reprezentantem Policie České republiky a zároveň plní veškeré služební úkoly vyplývající z tohoto postavení. V rámci koncertu v Jihlavě zazní nejen slavné světové melodie z policejních a kriminálních filmů a seriálů, ale posluchači se nohou těšit na některé populární melodie od známých českých i světových autorů.
mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
1. června 2015

vytisknout  e-mailem