Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Končí školní rok

DOMAŽLICKO - I poslední školní den v roce budou policisté dohlížet na bezpečnost chodců, zejména dětí, u vybraných základních škol. 

     Každý den dochází na silnicích k vážným dopravním nehodám. Jejich oběťmi bývají často chodci. Mezi jednu z nejohroženějších skupin účastníků silničního provozu patří právě malé děti. Ty bývají často nepozorné, plně nesoustředěné, neumějí ještě plně předvídat a vyhodnocovat vzniklé situace. Děti mají narozdíl od dospělých jiné vnímání, často přechází vozovku mimo přechod pro chodce a nebo v zápalu hry podcení situaci a rozběhnou se do vozovky. Konec školního roku a s tím spojený začátek letních prázdnin přináší jistá rizika pro děti. Ty již myslí na prázdniny a nevěnují dostatečnou pozornost chování v silničním provozu. 
     Policisté na Domažlicku připravili již tradičně na poslední školní den dopravně bezpečnostní opatření, kdy budou dohlížet na bezpečnost dětí a i ostatních účastníků silničního provozu u základních škol. Tato akce, do které budou zapojeni nejen dopravní policisté, ale též policisté z obvodních oddělení, bude probíhat celé dopoledne.

por. Mgr. Dagmar Brožová
28. června 2017

vytisknout  e-mailem