Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Koně a kozy se proháněli po silnici

Nestává se často, že by policisté řešili zvířata v silnici. Nyní však během jednoho dne policisté na Pardubicku řešili hned dva takové případy. 

V prvním případě se jednalo o oznámení na tísňovou linku, že mezi obcemi Kozlov a Pazucha pobíhají po silnici čtyři koně. Na místo proto okamžitě vyrazili policisté z Litomyšle. Po jejich příjezdu se na louce hned vedle silnice skutečně volně prohánělo stádo koní. V té chvíli už byl na místě také jejich majitel, který si koně zajistil. Policisté celou událost vyřešili na místě pokutou a poučením majitele.

O necelou hodinu později vyjížděli chrudimští policisté k další události, kde také hrála hlavní roli zvířata. Tentokrát se však jednalo o kozy. Oznamovatel policistům řekl, že mu na jeho pozemek u plotu někdo uvázal dvě kozy, které mají volný pohyb do vozovky a navíc mu okusují živý plot. Ještě před příjezdem policistů si zvířata zamotala popruhy v keři, a tím si úplně omezila pohyb. Díky dobré místní znalosti policisté okamžitě věděli, kdo na místě kozy přivázal. Majitele proto kontaktovali, aby si oba přežvýkavce převzal a celou událost oznámili příslušnému správnímu orgánu k dalšímu řešení.

por. Mgr. Iveta Kopecká
tisková mluvčí pardubické policie
21. března 2023

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem