Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Konec dubna ve znamení ohňů

"Pálení čarodějnic" by nemělo provázet ledabylé chování 

Pálení „čarodějnic“ se blíží
 
     Nadcházející víkend a hlavně pondělí 30.dubna, bude velice rušný. Poslední den v měsíci se již tradičně pořádají akce „pálení čarodějnic“. Snad každý velice rád posedí v podvečerních nebo večerních hodinách u ohníčku ve společnosti svých známých či rodiny.
      Některá města či vesnice každoročně pořádají jeden velký centrální oheň. Přesto však mnoho z nás si doma uspořádá vlastní „pálení čarodějnic“. Policisté z Územního odboru PČR Rakovník budou o nadcházející sobotě ve zvýšeném počtu dohlížet na klidný průběh celého dne až do nočních pozdních hodin. Policisté věří, že občané budou zodpovědní a nebudou zakládat ohníčky či velké ohně v místech, která k tomuto nejsou vhodná. I přesto, že v poslední dny byly převážně chladné a deštivé, vznik požáru stále hrozí.
      Proto při pořádání svých soukromých sezení dbejte na to, aby oheň byl zabezpečen a bylo zajištěno dostatečné množství vody pro případné uhašení létajících jisker.
      Policisté dále prosí občany, aby si při konzumování alkoholických nápojů počínali obezřetně a rozumně. Větší přemíra, únava či sluníčko nejdou ruku v ruce.
     Policisté z Územního odboru ČR Rakovník věří, že si poslední den v tomto měsíci mnozí z Vás užijí dostatečně, neboť i sluníčko se má na obloze objevit již ke konci tohoto týdne a má tam vydržet i přes příští týden. Věříme, že nebude docházet ke škodám na majetku, ohrožení zdraví nebo rušení nočního klidu.
 
nprap. Jana Žáčková
26. dubna 2012
 
 

vytisknout  e-mailem