Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Konec pěstírny na Děčínsku

DĚČÍN - Týden uzavírají pěstitelé konopí, zloději a otec neplatící výživného 

Rumburští kriminalisté ve spolupráci s pracovníky národní protidrogovoé centrály z Ústí nad Labem mají na svém kontě další úspěch. Dopadli tři cizince, kteří si v pronajatém bývalém rekreačním zařízení v Chřibské zřídili indoorovou pěstírnu konopí. Usilovnou prací se dostali k bodu, kdy v objektu provedli domovní prohlídku. Přišli právě včas. Uvnitř našli sedm kilogramů čerstvě sklizené rostliny a předměty sloužící k provozu tohoto nelegálního zařízení. K sušení a vakuování, které měli pěstitelé v plánu, už zřejmě nedojde. Další věc, kterou sklidili, je obvinění z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Trojici hrozí trest odnětí svobody v trvání až deseti let.
 
 
Zloděj pohonných hmot dopaden
 
Policisté z děčínského obvodního oddělení dopadli výtečníčka, který v minulosti v Jílovém u Děčína navrtával nádrže u automobilů a odsával pohonné hmoty. Celkem má na triku šest vozidel a škodu kolem pětačtyřiceti tisíc korun. Ve zkráceném přípravném řízení ho muži zákona řeší pro krádež vloupáním a poškození cizí věci. Dvaadvacetiletý mladík může dostat trest až dvouletého pobytu za mřížemi.
 
 
Odcizil sklo a keramiku, teď mu hrozí trest
 
Další, komu na obvodním oddělení v Děčíně sdělili policisté podezření ve zkráceném přípravném řízení, je třiatřicetiletý muž. Ten se vyznamenal tím, že se měl vloupat do bytu, odkud odcizil broušené sklo a keramiku. Natropil tím škodu za více než tři tisíce korun. Za krádež vloupáním a porušování domovní svobody by mohl vyfasovat až dva roky v nápravném zařízení.
 
 
Kdo neplatí, ten zaplatí
 
Ne každý člověk si zodpovědně plní své zákonné povinnosti. Jako například čtyřiadvacetiletý muž z Děčína. Za více než dva roky dluží na výživném pro syna přes deset tisíc korun. Policisté proti němu zahájili trestní stíhání pro Zanedbání povinné výživy. Obviněný otec může skončit až na rok ve vězení. A to za to nestojí.
 
 
 
por. Vojtěch Haňka
tiskový mluvčí
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293
Děčín, 15.10.2010

 

vytisknout  e-mailem