Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Konec prázdnin na kladenských silnicích

KLADENSKO - I kladenští policisté se zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce. 

Během uplynulého víkendu proběhla na celém území České republiky rozsáhlá dopravně bezpečnostní akce, kterou vyhlásilo Policejní prezídium v souvislosti s končícími prázdninami.

I policisté Územního odboru Kladno se zapojili a to konkrétně v pátek 28. srpna 2020 a v neděli 30. srpna 2020. Na silnicích mohli účastníci silničního provozu vidět nejen dopravní policisty, ale i policisty pořádkové policie. Zapojila se totiž i všechna obvodní oddělení.

Celkem bylo nasazeno každý den cca dvacet policistů, kteří kontrolovali dodržování rychlostních limitů, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, obzvláště při přepravě dětí. Také se zaměřili na zákaz požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek před a během jízdy, telefonování za jízdy a kontrolovali také technický stav vozidel a dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona o silničním provozu.

V pátek zkontrolovali policisté 69 vozidel a zjistili šestnáct přestupků a udělili pokuty ve výši 7.700,- Kč.

V neděli bylo zastaveno celkem 197 vozidel a zjištěno osmnáct přestupků. Bylo uděleno šestnáct blokových pokut za 8.100,- Kč a dva řidiči byli oznámeni na příslušný městský úřad.

Během opatření nebyl zjištěn žádný řidič pod vlivem alkoholu. Nejčastější přestupek byl nevyhovující technický stav vozidla a nepoužívání bezpečnostních pásů a zádržných systémů.

nprap. Michaela Nováková 
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
31. srpna 2020

vytisknout  e-mailem