Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Konec prázdnin v hledáčku policistů

KRAJ – Policisté na celém území Královéhradeckého kraje se zapojili do celorepublikové akce. 

ilustrační fotoilustrační fotoV souvislosti s koncem letních prázdnin, kdy se zintenzivňuje provoz na silnicích, se v průběhu uplynulého víkendu zapojili policisté na území Královéhradeckého kraje do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce. Více jak stovka policistů dohlížela převážně na rizikových místech a úsecích na bezpečnost a plynulost silničního provozu.

Dopravně bezpečnostní akce jsou zpravidla zaměřené na dodržování pravidel silničního provozu, především pak na dodržování nejvyšší povolené rychlosti, zákazu požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní a také na kontrolu technického stavu vozidel. Policisté se mimo řidičů motorových vozidel zaměřují také na chování chodců a cyklistů, kteří jsou v případě dopravní nehody zvlášť ohroženou skupinou.

Během uplynulého víkendu zkontrolovali policisté v rámci bezpečnostní akce více jak tisícovku vozidel a zjistili 244 případů porušení zákona. Celkem 122 řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost, 5 řidičů za jízdy drželo v ruce telefon nebo jiné hovorové či záznamové zařízení, 13 osob nebylo za jízdy připoutáno bezpečnostním pásem. Nevyhovující technický stav mělo celkem 27 vozidel a 2 osoby si sedly za volant, i když nejsou držiteli příslušného řidičského oprávnění. Policisté řešili i 1 přestupek na železničním přejezdu.

Celkem policisté přestupcům udělili 228 blokových pokut v celkové výši 143 100 korun, 16 přestupků bylo oznámeno k projednání ve správním řízení na příslušné úřady.


por. Ing. Eliška Majerová
30. 8. 2021, 12:40

vytisknout  e-mailem