Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Konec prázdnin, začátek školního roku

Příbramsko - Již se nezadržitelně blíží konec prázdnin a tím pádem i začátek školy.  

     Děti se budou muset připravit na změnu denního režimu. Malé dětičky, prvňáčky, čeká úplně něco nového, neznámého. Jejich rodiče budou muset také řešit nové situace. Než pošlou své ratolesti samotné do školy, je nutno s nimi trasu, která by měla být co nejkratší, ale také nejbezpečnější, několikrát projít. Znovu a znovu vše vysvětlovat a procvičovat. Znalost některých dopravních značek, chození po chodnících, po správné straně vozovky, přecházení přes přechody, to jsou základní informace, které by měli školáci mít. Během několika prvních týdnů, někdy i měsíců, je lepší děti do školy vodit nebo je alespoň svěřit sourozencům či starším spolužákům.
     Děti také informujeme o tom, že by neměly nosit klíče od bytu viditelně, pokud je mají zavěšené na krku, tak je schovat pod oblečení. Upozorňujeme je, aby nenastupovaly s cizími lidmi do výtahů a vozidel, aby si nic od cizích nebraly a raději s nimi vůbec nekomunikovaly. Nástup do školy přináší dětem spoustu náročných situací souvisejících s adaptací na školní prostředí, proto si zaslouží trpělivý přístup rodičů.
     S blížícím se ukončením letních prázdnin je také potřeba se zaměřit na bezpečnost řidičů a jejich spolujedoucích, je očekávána několikanásobně vyšší hustota silničního provozu. Příští týden proto budou probíhat na silnicích preventivní akce v dopravě. Policisté se budou zaměřovat především na místa s velkou intenzitou dopravy a také na místa, kde často dochází k dopravním nehodám. Hlavní cílem bude upozornit řidiče, aby byli maximálně opatrní a ohleduplní, a aby se všichni účastníci silničního provozu v pořádku dostali do svých domovů.

22. srpna 2013, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

vytisknout  e-mailem