Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Konec školního roku a začátek prázdnin

KARLOVY VARY – Vysvědčení je tady 

Stejně jako každý rok policisté z karlovarského dopravního inspektorátu společně s kolegy z pořádkové policie byli v poslední červnový den v okolí školských zařízení, kde prováděli zvýšený dohled. Hlídky se pohybovaly především u přechodů pro chodce a v okolí škol, kde dohlížely na dodržování pravidel ze strany chodců a řidičů.
 
Dopravní policisté varují řidiče, že následující prázdninové dny v regionu přinesou zvýšení provozu na pozemních komunikacích, a proto by se měli řídit několika základními radami.
 
Zvýšení bezpečnosti silničního provozu lze zajistit především změnou našeho chování za volantem. Několik základních tipů pro zvýšení vaší bezpečnosti při jízdě vozidlem, ale i pro zvýšení bezpečnosti vašich blízkých, kteří s vámi cestují, stejně jako všech ostatních účastníků silničního provozu:
 
Základní pravidla, bezpečné jízdy
  • Zkontrolovat vozidlo
  • Funkčnost osvětlení
  • Správné nahuštění pneumatik
  • Kontrola brzd
  • Zajistit si řádný výhled z vozidla
  • Vždy se připoutat bezpečnostním pásem
 
Během jízdy zůstaňte ostražití, neřiďte pod vlivem alkoholu nebo drog. Tyto látky zpomalují vaší reakci za volantem a také, zhoršují rozlišovací a rozpoznávací schopnosti řidiče. Neřiďte, pokud jste unaveni. V případě, že začínáte během jízdy cítit únavu, zastavte a odpočiňte si.
 
Za zhoršených podmínek snižte rychlost jízdy tak, abyste byli schopni vždy včas a bezpečně zastavit vozidlo. Dodržujte bezpečnou vzdálenost mezi vozidly. Jezděte vždy jen tak rychle, abyste se nedostali vy ani vámi řízené vozidlo za hranici svých schopností. Na silnici se vyplatí pospíchat pomalu.
 
por. Ing. Bc. Pavel Valenta
30. června 2011

vytisknout  e-mailem