Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Konec školního roku

Kontroly na silnicích 

     Třicet dva policistů z pořádkové a dopravní služby kontrolovali 23. a 26. června řidiče. Prověřili celkem 537 vozidel a zjistili 35 přestupků v dopravě. 47 jich projednali na místě v blokovém řízení a vybrali za ně 17 300 korun. Čtyři přestupky v hodnotě 1 800 korun řidiči na místě nezaplatili a další čtyři pak policisté postoupili k vyřízení do správního řízení. Jedenáct vozidel nebylo v předepsaném technické stavu, čtyři řidiči byli pod vlivem alkoholu a dvanáct jich nebylo při jízdě připoutáno bezpečnostními pásy.

     V jednom případě pak hlídka benešovských policistů odhalila řidiče podezřelého z trestné činnosti. Čtyřiadvacetiletého řidiče vozidla Mercedes policisté v nočních hodinách kontrolovali u křižovatky ulic Hodějovského a Pavlíkova v Benešově. Provedli u něj tři dechové zkoušky. Nejdříve mu naměřili hodnotu 0,98 promile alkoholu v dechu, o čtvrt hodiny později pak 1,10 promile a o dalších několik minut později pak hodnotu 1,11 promile alkoholu v dechu. Šetřením na místě ještě zjistili, že má uložen zákaz řízení motorových vozidel.
     Řidiči je proto podezřelý ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a maření výkonu úředního rozhodnutí. Případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení.


 

vytisknout  e-mailem