Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Konec varny

MĚLNICKO-Jednapadesátiletý recidivista vyráběl v době od začátku prosince loňského roku do současnosti pervitin. 

Jednapadesátiletý recidivista vyráběl v době od začátku prosince loňského roku do současnosti, v rodinném domě, nacházejícím se v katastru obce Dolní Beřkovice, z volně dostupných léků psychotropní látku metamfetamin (pervitin), kterou následně distribuoval dalším osobám. Podle zjištění kriminalistů stačil touto činností získat maximálně několik tisíc korun.
 
Aby měl z čeho drogu vyrábět, potřeboval komplice. Ty našel ve čtyřiadvacetileté ženě z Mělnicka a o jedenáct let starším muži z okresu Litoměřice. Dvojice zásobovala výrobce volně dostupnými medikamenty s obsahem pseudoefedrinu.
 
Policejní vyšetřovatel zahájil čtrnáctého února letošního roku trestní stíhání „vařiče“ pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Vzhledem k tomu, že byl za obdobný delikt v posledních třech letech potrestán, hrozí teď muži až desetiletý pobyt za mřížemi. Tam již zamířil. Šestnáctého února bylo soudem rozhodnuto o jeho umístění do vazební věznice.
 
Jeho kumpáni si převzali usnesení o zahájení trestního stíhání pro stejný skutek, spáchaný ve formě účastenství. V tomto případě je možno uložit trest odnětí svobody v rozpětí od jednoho do pěti let nebo trest peněžitý.
 
nprap. Václav Tichý
tiskový mluvčí
P ČR Mělník
17. února 2015

vytisknout  e-mailem