Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Konflikt neskončil dobře

DĚČÍN - Vybral si průšvih; Kácel na dráty; Výprava za kovem neskončila dobře 

Ne zrovna šťastně dopadla nedávná návštěva jednoho děčínského podniku pro několik hostů. Došlo zde totiž k fyzické potyčce, při které byli zraněni tři lidé, kteří byli následně převezeni do nemocnice k ošetření. Jeden z napadených utrpěl zlomeninu, která si vyžádala operaci a dlouhodobé léčení. Na případu pracují děčínští kriminalisté, kteří v posledních dnech zahájili trestní stíhání proti dvěma mužům ve věku třiatřicet a osmatřicet let, a to pro trestný čin výtržnictví a v jednom případě ještě ublížení na zdraví. Hrozí jim tak trest odnětím svobody v délce až dvou a tří let.
 
 
Vybral si průšvih
 
Podezření z přečinu neoprávněného opatření platebního prostředku si včera na obvodním oddělení v Děčíně vyslechl ve zkráceném přípravném řízení jednadvacetiletý mladík. Před několika dny totiž v bankomatu v Jílovém provedl výběr tří tisíc korun na kartu, která mu neříkala pane. Říkala to ale místnímu devětačtyřicetiletému muži, kterému ji měl výtečník odcizit. Teď mu za to hrozí až dvouletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Kácel na dráty
 
Rozvod elektrické energie v Chřibské dostal začátkem dubna ránu. Postarat se o to měl třiašedesátiletý pán, který v místě pokácel strom tak nešťastně, že spadl na dráty vysokého napětí a jeden z nich utrhl. Způsobená škoda čítá něco kolem třinácti tisíc korun. Akce nedopadla pro muže příliš dobře, protože na obvodním oddělení v Krásné Lípě si ve zkráceném přípravném řízení vyslechl podezření z přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti, za který trestní zákoník nabízí až roční vězení.
 
 
Výprava za kovem neskončila dobře
 
Různé kovové předměty odcizil kdosi koncem minulého týdne v areálu jedné firmy v Děčíně. Policisté zanedlouho dopadli pětadvacetiletého mladíka, který by měl mít nekalou návštěvu na svědomí. V těchto dnech si vyslechl podezření z krádeže. A vzhledem k tomu, že se jedná o recidivu, není nic platno, že škoda nedosáhla ani dvou tisíc. Výtečníkovi hrozí až tříleté odnětí svobody.
 
 
 
 
 
17. dubna 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem