Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Konkrétní zjištění k torzu lidského těla

Od sobotního odpoledne zjišťovali kriminalisté krajského ředitelství jakékoliv bližší okolnosti k nálezu torza lidského těla v Lesoparku Na Krejcárku. 

Prioritou samozřejmě bylo zjistit, komu tyto ostatky patří. K získání těchto indicií dopomohla provedená soudní pitva. Díky té kriminalisté vědí, že ostatky patří ženě ve věku 40 – 45 let, přibližně 175 cm vysoké štíhlé postavy, která měla světlé vlasy. Poměrně konkrétním markantem je mateřské znaménko, které měla žena na levém rameni poblíž klíční kosti. Výsledky soudní pitvy také vypovídají o velice pravděpodobné souvislosti mezi oběma nálezy. Tedy mezi nálezem lidských rukou šestého prosince v Praze 4 a lidského torza nalezeného čtyřiadvacátého prosince v lesoparku Na Krejcárku. K definitivnímu prokázání, že ostatky patří jedné a té samé osobě zadali kriminalisté znalecký posudek z oboru genetiky. Úmrtí ženy, které patří nalezené ostatky, datují lékaři nejpozději na pátého prosince letošního roku.
Na základě těchto skutečností se obrací kriminalisté krajského ředitelství na širokou veřejnost s žádostí o pomoc při objasňování popsaného případu. Především by přivítali informace k osobě, která v období posledního měsíce přinesla do zmiňovaného lesoparku černý igelitový pytel, do kterého bylo torzo zabaleno. Stejně tak by přivítali jakékoliv konkrétnosti týkající se nálezu lidských rukou v Praze 4 Modřanech. Policisté z tohoto místa také apelují na všímavost občanů, kteří v období posledního měsíce postrádají ženu odpovídající shora uvedenému popisu. Především je tato výzva směřována například hostinským, prodavačům a jiným obdobným pracovníkům, kteří nejpozději od pátého prosince postrádají svého stálého hosta, či zákazníka. Informace související s popsanou událostí, kterou kriminalisté prošetřují pro podezření z trestného činu vraždy, mohou občané předat cestou linky 158.

kpt. Mgr. Tomáš Hulan 28. 12. 2011

vytisknout  e-mailem