Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Konopí pěstoval v garáži

TEPLICE - Ze sklizně se však dlouho neradoval; Kradou jako straky...  

Konopí pěstoval v garáži

     Až pět let může strávit ve vězení 23letý muž, který v garáži pěstoval konopí. V pronajatých prostorách se s pomocí speciálního vybavení staral o 260 rostlin, které chtěl následně usušit a prodat. Kriminalisté ho zadrželi bezprostředně po sklizni, když rostliny odnášel. Muž byl obviněn z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, jeho vyšetřování probíhá na svobodě.

Konopí pěstoval v garáži.mp3 

 

Kradou jako straky

     Krádeže v obchodech řeší policisté někdy i několikrát za den a ani letošní rok zřejmě nebude v tomto směru lepší než předešlý. V loňském roce řešili policisté v teplickém okrese stovky případů kvalifikovaných jako přestupek proti majetku, pokud však škoda přesáhla pětitisícovou hranici, případně byl pachatel v posledních třech letech odsouzen, nebo potrestán za trestný čin majetkového charakteru, bylo takové jednání kvalifikováno jako přečin krádeže, tak tomu bylo ve více jak 200 případech.

     Trend „drobných“ krádeží tak bude asi pokračovat, čemuž nasvědčují případy z posledních dnů. Minulý týden 34letý muž odcizil v teplickém hobby marketu gola sadu v hodnotě přes tisíc tři sta korun, kterou si uschoval pod své oblečení a bez zaplacení prošel pokladní zónou, kde ho zadržela ostraha. Zboží se tak vrátilo do prodeje, recidivista ale po nářadí zřejmě tak toužil, že se v sobotu do prodejny vrátil a pokusil se znovu stejnou gola sadu opět odcizit, ale ani v tomto případě nebyl úspěšný a zase skončil na služebně.

     V pátek 32letý zloděj v teplickém supermarketu odcizil šest balení klobás a jednu uzenou rolku, ale ani on neunikl pozornosti zaměstnanců a byl zadržen policisty.

     Z přečinu krádeže je podezřelý i 50letý muž, který si o víkendu ve zkušební kabince oblékl pod oblečení rifle za 800 korun a odkráčel z prodejny ven, i on však byl odhalen.

     Všichni lapkové, kteří již měli v minulosti opletačky se zákonem, si již vyslechli podezření z přečinu krádeže, za který jim hrozí až tříleté vězení. 

 

Řídil pod vlivem alkoholu

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 38letý muž, který si sedl za volant pod vlivem alkoholu. V sobotu nad ránem mu policisté z oddělení hlídkové služby při dechové zkoušce naměřili přes dvě promile alkoholu v dechu. Nezodpovědnému řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz, kromě zákazu řízení hrozí muži až roční pobyt za mřížemi.

 

Krádež na trati

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který mezi stanicemi Řetenice a Oldřichov u Duchcova odcizil sdělovací kabely. Následkem toho byla vyřazena z činnosti obě vjezdová návěstidla do stanice Oldřichov, celková škoda byla předběžně vyčíslena na 15 tisíc korun. Pokud bude zloděj dopaden, hrozí mu trestní stíhání pro trestné činy krádeže a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení a v krajním případě až šestileté vězení.

 

Vykradená garáž

     Garáž v Teplicích vykradl v uplynulých dnech neznámý zloděj. Pachatel po překonání petlic vnikl do řadové garáže, ze které odcizil sadu letních pneumatik, kovový regál, řetězový zvedák a další věci, jejichž celkovou hodnotu oznamovatel vyčíslil na téměř 11 tisíc korun. Zloděj zničil i vrata do garáže, která si poškození cení na 15 tisíc korun. Policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a poškození cizí věci, za které trestní zákoník stanoví maximálně dvouletý trest odnětí svobody.

 

 

Teplice, 12. 1. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem