Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Konopí u kontejneru (aktualizace)

DĚČÍN - Kabel ve firmě; Nehoda u svodidel 

V noci na středu pětadvacátého července se podařilo policistům z obvodního oddělení ve Velkém Šenově a pořádkové jednotky ve spolupráci s místními občany zajistit látkový batoh plný nasáčkované sušené marihuany schovaný za kontejnery na tříděný odpad v Lobendavě. Posléze se jim ještě podařilo po kratším pronásledování zadržet dva muže a jednu ženu, kteří z místa těsně před příchodem policistů kvapně odjeli automobilem. Všichni tři putovali do cely. Případu se následně ujali rumburští kriminalisté. Obsah ruksaku váží kolem deseti kilogramů, což odpovídá hodnotě asi dvou a půl miliónu korun. Rostlina bude v následujícím období podrobena ještě odbornému zkoumání na odboru kriminalistické techniky. Včerejšího dne si všichni tři zadržení vyslechli obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve spolupachatelství. Kriminalisté podali podnět na návrh na vzetí do vazby, ale státní zástupce pro něj neshledal důvody, takže trojice je nadále stíhána na svobodě. Obviněným ve věkovém rozpětí třiadvacet až čtyřicet let hrozí až desetileté vězení.
 
 
Kabel ve firmě
 
Zmizení sta metrů propojovacího kabelu včetně koncovek, ke kterému došlo nedávno v areálu jednoho děčínského podniku, se na straně zákona neobešlo bez odezvy. Policisté z železničního oddělení v těchto dnech dopadli šestadvacetiletého mladého muže, který by měl mít s touto akcičkou co do činění. Posléze si vyslechl podezření z krádeže vloupáním ve zkráceném přípravném řízení. Vzhledem k faktu, že škoda o něco přesáhla hranici padesát tisíc korun, hrozí nenechavci až pětiletý pobyt v nápravném zařízení.
 
Nehoda u svodidel
 
Velmi nepříjemnou dohru měla v těchto dnech pro jednadvacetiletého mladíka jeho nedávná nehoda ve Šluknově. Při výjezdu z pravotočivé zatáčky zde narazil do svodidla a jízda pro něj skončila. Naopak začal kolotoč nepříjemností. Výtečníkovi totiž dorazivší hlídka policistů opakovaně naměřila téměř dvě promile alkoholu v dechu. V takovém stavu je to ke karambolu krůček. Na služebně si nakonec ve zkráceném přípravném řízení vyslechl podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. A za ten v případě nehody nabízí trestní zákoník odnětí svobody v trvání až tří let.
 
 
 
 
 
27. července 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem