Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kontrola chatových osad v Doksech

ČESKOLIPSKO – Policisté se zaměřili na kontrolu chat ve známé rekreační oblasti, tentokrát vyrazili do terénu i na koních. 

7Policisté z Krajského ředitelství Libereckého kraje provedli ve čtvrtek 25. ledna kontrolu chat a chalup v okolí města Doksy. Kromě policejních preventistů se k prohlídce zabezpečení rekreačních objektů připojili i policisté z Obvodního oddělení Doksy a policisté z Oddělení služební kynologie.

Policisté z Oddělení služební kynologie využívají schopností svých čtyřnohých svěřenců, kdy díky nim jsou schopni zkontrolovat velký počet chat v poměrně krátkém čase a dostanou se do hůře dostupných terénů.

I jako v uplynulých týdnech se policisté zaměřili na kontrolu řádného zabezpečení a zda nedošlo k vloupání do některého z kontrolovaných objektů.

Policisté zkontrolovali více jak pět desítek objektů a u všech bylo vše v naprostém pořádku. Na každém zkontrolovaném objektu zanechali speciální letáčky s informací, že zde byly prováděny kontroly i s radami pro správné zabezpečení nemovitostí.

V loňském roce řešili policisté v Libereckém kraji celkem 112 případů vloupání do rekreačních objektů, z toho nejvíce - 42 případů bylo na Českolipsku. Na 70 případů se jim podařilo objasnit

V uplynulém týdnu zkontrolovali policisté oblast v okolí řeky Jizery a v okolí města Turnov - tisková zpráva zde. V obdobných kontrolách budou i nadále pokračovat v následujících týdnech.


25. 1. 2024
nprap. Libor Barták
preventista KŘP Libereckého kraje 

vytisknout  e-mailem