Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kontrola mládeže

SUŠICE - Policisté a strážníci v pátek kontrolovali restaurace a bary. Zjistili pět mladistvých osob pod vlivem alkoholu. 

     Preventivní akce zaměřené na podávání alkoholických nápojů osobám mladším 18-ti let proběhla o víkendu v  Sušici.  V pátek 7. listopadu letošního roku ve večerních hodinách policisté z obvodního oddělení v Sušici a strážnici městské policie kontrolovali různá restaurační zařízení. Při akci kontrolovali, zda osobám mladším 18 let nejsou v rozporu s platnými předpisy, podávány alkoholické nápoje. V pěti restauračních provozovnách zkontrolovali přes dvacet mladistvých osob a u pěti bylo zjištěna dechová zkouška pozitivní v rozmezí od 0,34 do 0,56 promile alkoholu. Rodiče mladistvých osob byli vyrozuměni.
    
Přestupky na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi
Přestupku se dopustí ten, kdo prodá, podá nebo jinak umožní požití alkoholického nápoje osobě zjevně ovlivněné alkoholickým nápojem nebo jinou návykovou látkou, osobě mladší osmnácti let, osobě, o níž lze mít pochybnost, zda splňuje podmínku věku, nebo osobě o níž ví, že bude vykonávat zaměstnání nebo jinou činnost, při níž by mohla ohrozit zdraví lidí nebo poškodit majetek
      Za tento přestupek lze uložit pokutu do 3 000 Kč. Za přestupek podle odstavce 1 písm. a), lze spolu s pokutou uložit zákaz pobytu.
 
 
 
 
nprap.  Ladmanová Dana
10. 11. 2014
 
 
 

vytisknout  e-mailem