Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Kontrola na podávání návykových látek

přinesla překvapivý výsledek 

 
     V rámci preventivně bezpečnostní akce proběhla ve městě Svitavy v pátek 28. listopadu 2008 od deseti hodin večer kontrola 2 restauračních zařízení.
Policisté a strážníci se zaměřili zejména na podávání alkoholických nápojů osobám mladším 18 let. Akce se kromě policistů z pořádkové jednotky,  policistů z cizinecké policie a policistů z Moravské Třebové a Poličky, účastnili strážníci městské policie Svitavy a zástupci Městského úřadu Svitavy.
Během akce bylo zkontrolováno přibližně 20 osob, přičemž byl po desáté hodině večer zaznamenán výskyt dvou nezletilých dívek a u sedmi mladistvých bylo zjištěno požití alkoholu. Pozoruhodné na této skutečnosti bylo, že se jednalo o dívky, kterým policisté v dechu naměřili od 0,11 do 1,43 promile.  Podnapilé slečny  byly následně předány zákonným zástupcům, s nimiž věc projednají pracovníci odboru sociálních věcí Městského úřadu ve Svitavách.
Vzhledem k počtu podnapilých mladistvých lze předpokládat, že takto zaměřené akce budou ve Svitavách i v regionu pokračovat i nadále.
 
nprap.  Anna Štegnerová
tisková mluvčí PČR OŘ Svitavy

Mgr. Erich Stündl
koordinátor prevence kriminality při Městském úřadu Svitavy

Odkazy do noveho okna

kontrola na alkohol

kontrola na alkohol 

Detailní náhled

kontrola na alkohol

kontrola na alkohol 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem