Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Kontrola na staveništích

Jihočeský kraj - Příslušníci odboru cizinecké policie a skupiny základních kynologických činností prováděli kontroly na staveništích. 

V minulém týdnu proběhla na několika stavbách v krajském městě a jedné firmě na Kaplicku rozsáhlá pobytová kontrola příslušníky Odboru cizinecké policie, Skupiny základních kynologických činností a pracovníky Oblastního inspektorátu práce.
 
Policisté svou kontrolu zaměřili na dodržování pobytového režimu cizinců dle zákona ČNR č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky, a současně na dodržování povinností spojených se zaměstnáváním cizinců na našem území.
 
Na uvedených místech zkontrolovali policisté téměř sto zaměstnanců, u více jak poloviny se jednalo o občany cizí státní příslušnosti. Během celé akce nebyly zjištěny problémy u kontrolovaných osob, dokladů ani zákonných režimů. V externích prostorech je využito nejmodernějších zařízení, konkrétně k ověření pravosti dokladů „laboratoř“ v Schengenbusu, lustrace v informačních systémech a další specifické činnosti.
 
Policisté budou tyto akce provádět opakovaně a to nejen na staveništích, na sezónních pracovištích, ale i v turisticky navštěvovaných místech.
 
nprap. Bc. Milan Bajcura, pisjc@mvcr.cz                                                                                          
6. května 2013

Kontrola staveništěSchengenbus

vytisknout  e-mailem