Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kontrola pobytu cizinců

V noci na Rokycansku 

Do rokycanského regionu zavítali ve večerních hodinách 17. října 2011 policisté z cizinecké policie. Ti se společně s místními kolegy zaměřili v době od 18 do 22 hodin na rozsáhlou kontrolu dodržování zákonných norem upravujících pobyt cizinců na území České republiky a pátrání po hledaných osobách i věcech.
Společnými silami tak s policisty z pořádkové služby z obvodního oddělení Hrádek a Rokycany, ze skupiny základních kynologických činností i strašickými  a rokycanskými strážníky obecní a městské policie zkontrolovali ve třech strašických ubytovnách, dvou ubytovnách v Hrádku a pěti ubytovacích areálech v Rokycanech celkem   440 osob. Na stanovených místech se hlídky rozmístily ve všech patrech, tak aby řádně zkontrolovaly všechny ubytované a okamžitě za pomoci pátracích a technických pomůcek zjistily, zda osoba není vedena v některé z pátracích evidencí a prošetřily pravost předloženého dokladu. Skupina dokumentace cizinecné policie se při opatření zaměřila i na zjišťování podmínek zde žijících cizinců, zejména pak ve vztahu k jejich pracovnímu zařazení, ubytování, soužití a jiných.
Pod drobnohledem však byli nejenom cizinci, ale i "ubytovací prostory". Společně se totiž akce zúčastnili i hasiči, kteří  areály kontrolovali po linii požární ochrany a zjištěné nedostatky budou v rámci své věcné příslušnosti dále řešit.
Více jak tři desítky policistů zjistily v rámci provedených kontrol jeden přestupek dle zákona  o pobytu cizinců, který byl na místě vyřešen v blokovém řízení uložením pokuty ve výši tisíc korun a dvě osoby, po kterých je vedeno pátrání.

nprap. Bc. Jana Tomková
18.10.2011

vytisknout  e-mailem