Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kontrola rybářů

Slezská Harta - skoro polovina přišla o povolenku k lovu 

Policejní akce v okolí Slezské Harty
Policisté spolu s rybářskou stráží kontrolovali ve večerních a nočních hodinách z pátku na sobotu rybáře u Slezské Harty. Skoro polovině kontrolovaných rybářů bylo odebráno povolení k lovu.
V souvislosti s rybolovem u břehů vodního díla Slezská Harta proběhla bezpečnostní a dopravní akce v době od 27.8. 2010 ( od 21 hodin ) do brzkých ranních hodin dne 28.8.2010. Bezpečnostní opatření bylo zaměřené na eliminaci negativních jevů souvisejících s výkonem rybářství a dopravní problematikou. Jednalo se o kontrolu povolenek k lovu, státních rybářských lístků, dodržování doby lovu, předpisů o ochraně životního prostředí, ochraně vodních toků, problematiky pytláctví, dodržování pravidel silničního provozu, požívání alkoholických nápojů či OPL před nebo během jízdy a pátrání po osobách a věcech. Rovněž proběhla kontrola výskytu nelegálních skládek. 
Akce se zúčastnilo 8 policistů z kriminální, pořádkové, dopravní policie a 6 členů rybářské stráže. Do akce byly nasazeny i dva čluny. V rámci opatření bylo zkontrolováno celkem 25 osob provádějících rybolov. V jedenácti případech proběhlo odebrání povolenky k lovu a to z důvodu lovení ryb, které nedosahovaly stanovené míry určené pro tyto účely a nebo jejich lov v době, kdy  je to zakázáno. 
V těchto akcích se bude pokračovat i v následujících obdobích.
rybář ilustrační.jpg
                                                                                              
komisař por. Bc. Tušková P.
 

vytisknout  e-mailem