Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kontrola rybářů

Bruntál- Noční akce v okolí Slezské Harty a další události  

 
Autorádia jsou stále v oblibě pachatelů
V průběhu noci ze 13.6.2011 do 14.6,2011 v obci Dvorce dosud neznámý pachatel po poškození dveří a zámkového mechanismu na zaparkovaném vozidle Ford Escort se dostal dovnitř. Z vozidla následně odcizil autorádio s CD a MP přehrávačem v hodnotě okolo 1 tisíce Kč. Poškozením dveří a zámkového mechanismu způsobil majiteli škodu ve výši 4 tisíce Kč.
 
 
Potřeboval dřevo, tak si ho opatřil
V době od 11.6.2011 do 14.6.2011 využil neznámý pachatel nepřítomnosti pracovníků společnosti a ze čtyř skládek umístěných u účelové lesní komunikace ve Václavovském lese v katastru obce Staré Město odcizil celkem osm metrů krychlových dřevní hmoty tzv. smrkové vlákniny v hodnotě okolo 7 tisíc Kč
 
 
Obelstili obsluhu baru
V úterý 14.6.2011 okolo 18:00 hodin navštívili místní bar v obci Rýmařov tři muži. Jeden muž byl ve věku okolo 60let a další jeho dva společníci byli mladší muži ve věku okolo 35let. Na obsluze požadovali opakovaně rozměnění papírových bankovek na bankovky menších hodnot a následně zpět na původní bankovky. Pachatelům se podařilo dokonale zmást svým jednáním obsluhu baru. Ta po jejich odchodu zjistila, že jí v pokladně chybí 7 tisíc Kč.
 
Žena byla přistižena
Dne 15.6.2011 bylo 59leté ženě z Krnova sděleno podezření z přečinu porušování domovní svobody. Skutku se měla dopustit tím, že ve středu 15.6.2011 okolo 02:30 hodin neuzamčenými vchodovými dveřmi volně vstoupila do domu v Krnově na ulici B. Němcové. Zde využila situace, kdy u jednoho z bytů majitelé nechali z vnější strany bytových dveří klíč v zámku. Podezřelá si dveře otevřela a vstoupila do bytu. V kuchyni z poličky vzala keramickou misku hnědé barvy, ve které byla finanční hotovost 250 Kč. Ve chvíli, kdy se pohybovala v pokoji byla přistižena majitelem, který věc ihned oznámil na linku 158. Podezřelá byla na místě zadržena policisty a umístěna v policejní cele.
 
 
 
Vloupání do chatky
Přibližně v době od 13.6.2011 do 15.06.2011 neznámý pachatel přelezl přes oplocení zahrádkářské kolonie Na Stráni v obci Rýmařov. Zde po vypáčení okna u jedné z chatek se dostal dovnitř a odcizil CD rádio s několika hudebními CD-disky. Ze zadní části této chatky, kde má majitel uloženo nářadí, odcizil AKU vrtačku, elektrickou pilu, brusku a úhlovou pilu. Jednáním pachatele majiteli vznikla celková škoda ve výši okolo 12 tisíc Kč.
 
 
 
Prosekal se do garáže
Bruntálští policisté šetří kuriózní případ vniknutí do objektu.
Dne 15.6.2011 v průběhu doby od 07:15 do 15:00 hodin pachatel na ulici V Táboře v Bruntále za užití sekery vytvořil otvor ve voštinových dveřích garáže, přes který se pak následně dostal dovnitř. Odkud již pachatel odjel na značkovém horském kole v hodnotě okolo 18 tisíc Kč. Poškozením dveří vznikla majiteli škoda okolo 500 Kč.
 
 
 
 
Kontrola v okolí vodního díla Slezská Harta
Policisté společně s rybářskou stráží kontrolovali ve večerních a nočních hodinách rybáře.
Dne 15.6.2011 od 20:00 hodin do 16.6.2011 do 04:00 hodin se konalo bezpečnostní opatření v lokalitě přehrady Slezská Harta. Cílem byla kontrola a následná eliminace negativních jevů souvisejících s výkonem rybářství a výkonem rybářského práva ( např. kontrola povolenek, státních rybářských lístků, dodržování doby lovu), dále kontrola dodržování předpisů o ochraně životního prostředí, o ochraně vodních toků, problematika nelegálních skládek odpadu, pytláctví. V souvislosti s akcí proběhlo i pátrání po osobách a věcech, dodržování veřejného pořádku, nočního klidu a problematika BESIPu.
Opatření se zúčastnila jedna desítka policistů ÚO Bruntál, policejní psovod a členové rybářské stráže. Bylo kontrolováno 45 osob. Výsledkem akce bylo ve třech případech odejmutí povolení k lovu z důvodů porušení rybářského práva ( tj. provádění lovu ryb, jejichž lovení je v určenou dobu zakázáno ). V jednom případě bylo uděleno napomenutí ( nebyl záznam o úlovcích). V rámci dodržování bezpečnosti silničního provozu byla udělena jedna pokuta za parkování.
V těchto akcích se bude pokračovat i v následujících obdobích.
 
komisař por. Ing. Křištofová Ivana
 
 za 13.6. až 15.6.2011
 

vytisknout  e-mailem