Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kontrola rybářů v okolí Slezské Harty

Bruntál - ve spolupráci s rybářskou stráží proběhla akce zaměřená na rybolov a další  

 
Ztracené rošty se vrátily majiteli
V průběhu noci z 2.7. na 3.7.2012 vnikl neznámý pachatel po poškození pletiva v oplocení do areálu tenisového klubu v Krnově. Přes vzniklý otvor se dostal do prostoru kurtů, kde z betonové drenážní jamky odcizil okolo 25 kusů plechových roštů, které drenážní jamku překrývaly. Celkem vznikla škoda za 13 tisíc Kč. Následným šetřením byly odcizené rošty nalezeny a zajištěny v místní sběrně druhotných surovin a po nezbytných úkonech vráceny zpět majiteli.  
 
Kontrola rybářů v okolí Slezské Harty
Policisté spolu s rybářskou stráží kontrolovali ve večerních a nočních hodinách rybáře u vodního díla Slezská Harta.
V souvislosti s rozšířeným a velmi populárním rybolovem u břehů Slezské Harty proběhlo od večerních hodin 4.7.2012 do rána 5.7.2012 bezpečnostní opatření, které bylo zaměřené na dodržování předpisů o rybářství. Byla prováděna kontrola povolenek k lovu, státních rybářských lístků a dodržování doby lovu. Akce se zaměřila na dodržování předpisů o ochraně životního prostředí, ochraně vodních toků a problematiku pytláctví. Policisté také pátrali po osobách a věcech a kontrolovali dodržování pravidel silničního provozu. Akce se zúčastnilo 13 policistů z kriminální, pořádkové a dopravní policie. Na místě byl také psovod a šest členů rybářské stráže.
V rámci opatření bylo zkontrolováno na dvě desítky rybářů provádějících rybolov. Zjištěné nedostatky byly řešeny domluvou. V celkem pěti případech zjištěn přestupek na úseku rybářství ( lov ryb nad povolený časový rámec, tzv. lovení mimo povolenou dobu). V nočních hodinách byl zastaven a kontrolován 29letý řidič, který řídil vozidlo Fiat Marea i přes vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel, který se tímto dopustil maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázaní.
V průběhu akce nebyla vypátrána žádná hledaná osoba ani věc nebylo zjištěno porušení veřejného pořádku, nočního klidu ani předpisů o ochraně životního prostředí. V těchto akcích budeme pokračovat i v následujících obdobích.
  
 
Poškodil vozidlo
V nočních hodinách ze 4.7. do 5.7. 2012 se zaměřil neznámý pachatel na odstavené vozidlo Škoda Superb, které měl majitel zaparkované před rodinným domem v obci Roudno. Pachatel na vozidle způsobil rýhy a poškodil lak přední kapoty, pravých předních a zadních dveří v celkové škodě okolo 60 tisíc Kč. Rovněž bylo na místě zjištěno, že dne 3.7. 2012 a v jednom případě i v měsíci květnu došlo za použití ostrého předmětu k poškození desénu zadních pneumatik s následným defektem. Věc je nadále v šetření bruntálských policistů. 
.
 
 
Z koupaliště šli již pěšky
Letní dny volna a dovolené strávené například u vody jsou pro většinu z nás dobou odpočinku a relaxace. Bohužel právě tato doba láká zloděje a další osoby zaměřené na páchání trestné činnosti.
O této skutečnosti se přesvědčili i dva mladíci z Krnova. V pátek 6.7.2012 v době od 13:00 do 18:00 hodin odstavili a zajistili svá jízdní kola před místním koupalištěm. V průběhu uvedené doby neznámý pachatel tato horská jízdní kola odcizil. Oběma majitelům tak způsobil škodu odcizením v celkové výši okolo 13 tisíc Kč ( na jednom kole okolo 8 tisíc na druhém se výše škody pohybuje okolo 5 tisíc Kč). 
 
 
Dopravní nehody se zvěří
V průběhu svátků a o víkendu jsme šetřili tři případy střetu vozidel s lesní zvěří.
 
První případ se stal dne 5.7. 2012 krátce po čtvrté hodině ráno, kdy řidič s vozidlem VW Passat projížděl úsekem silnice ve směru od obce Brantice na Krnov. Zde mu z pravého silničního příkopu bezprostředně před vozidlo vyběhla srna. Řidič již nestačil zareagovat a došlo ke střetu. Zvíře po nehodě odběhlo a ani v okolí nebylo nalezeno. Na vozidle následkem střetu vznikla škoda okolo 30 tisíc Kč. 
 
Tentýž den 5.7.2012, ale v nočních hodinách a to krátce po jedenácté, došlo na silnici před Krnovem ve směru od obce Krásné Loučky ke střetu mezi nákladním vozidlem Volvo a srnou, která po nehodě odběhla a nebyla v blízkosti místa nehody nalezena. Na vozidle vznikla škoda okolo 10 tisíc Kč. 
 
Třetí případ se stal v neděli 8.7.2012 na úseku silnice mezi obcí Rázová a Dlouhá Stráň. Zde v 10:45 hodin projížděl řidič vozidla Ford Mondeo a z levého příkopu mu vyběhla neočekávaně z lesního porostu srna. Řidič se snažil zareagovat na tuto situaci, ale došlo ke střetu levého rohu vozidla se zvířetem. V tomto případě zvíře na místě nehody uhynulo. Na vozidle vznikla škoda okolo 50 tisíc Kč.        
 
 
Skončil na záchytce
V neděli 8.7. 2012 krátce po druhé hodině v noci v obci Břidličná- část Vajglov napadal pod vlivem alkoholu 20letý mladík své dva rodinné příslušníky (otce a bratra). Jednalo se o slovní i fyzické napadání – údery pěstí do hlavy. I po příjezdu hlídky byl mladík agresivní a byl následně zajištěn. Bylo rozhodnuto o jeho převozu do PAZS v Opavě. Provedená dechová zkouška vykázala u mladíka hodnotu 1.36 promile alkoholu v dechu. Jeden z napadených utrpěl lehké oděrky v oblasti hlavy.
 
komisař por. Ing. Ivana Křištofová
 za 4.7. až 8.7. 2012 
 

vytisknout  e-mailem