Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kontrola vodních ploch

Od července do září 2022 se policisté speciální pořádkové jednotky podíleli na kontrolách přehrad a jejich okolí. 

Již od roku 2011 policisté speciální pořádkové jednotky úzce spolupracují s pracovníky Povodí Odry při kontrole přehrad, které slouží jako zásobárna pitné vody pro Moravskoslezský kraj. Jedná se o přehrady Morávka, Šance a Kružberk. Hlavním cílem je především kontrola dodržování zákazu vstupu a vjezdu do I. hygienického pásma přehrady, Policisté také mimo jiné dohlížejí, zda se na vodních plochách nepytlačí, případně zda v jejich okolí nedochází k nelegální těžbě dřeva. K tomuto účelu se pohybují nejen na březích přehrad a přístupových cestách v jejich okolí, ale s pracovníky Povodí Odry na motorovém člunu také přímo na vodních plochách.

Začátkem září u vodního díla Kružberk jel v I. hygienickém pásmu skútr. Jeho řidič, poté, co spatřil policisty, začal ujíždět. Nezvládl průjezd zatáčkou na lesní cestě a havaroval. Policisté mladému řidiči i spolujezdci poskytli první pomoc a přivolali zdravotníky. Následným šetřením, kterého se ujali kolegové z dopravního inspektorátu územního odboru Opava, vyšlo najevo, že řidič nejen vjel do zákazu vjezdu, ale také nevlastnil řidičské oprávnění.

Kromě výše uvedeného policisté v době kontrolních akcí žádné porušení zákona nezjistili. Účel jejich činnosti byl ovšem naplněn. Jejich přítomnost u zásobáren pitné vody měla hlavně preventivní charakter.

por. Mgr. Daniela Vlčková
oddělení tisku
3. 11. 2022

Odkazy do noveho okna

Foto motocyklu

Foto motocyklu 

Detailní náhled

Foto-kontrolní činnost

Foto-kontrolní činnost 

Detailní náhled

Foto-ochranné pásmo

Foto-ochranné pásmo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem