Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Kontrola vozidel

Olomouc- Preventivní akce dálničního oddělení  

Dnes 16. 11. 2011 se od 9:00 do 11:00 hodin konala dopravně bezpečnostní akce dálničního oddělení Kocourovec zaměřená na povinnou výbavu vozidla, na technický stav a pneumatiky. Je to druhá akce v tomto měsíci zaměřená přímo na technický stav a výbavu vozidel. Jedna se konala přímo ve městě a druhá na dálnici.
Kontrola se týkala jak osobních, tak i nákladních vozidel. Řidiči museli předložit kromě dokladů od vozidla i lékárničku, trojúhelník, náhradní žárovky a reflexní vestu. U nákladních aut se kontrolovaly navíc doklady od nákladu a tzv. kolečko, kde jsou vyznačeny mimo jiné i povinné bezpečnostní přestávky.
Řidiči měli až na výjimky vše v pořádku. Celkem bylo kontrolováno přes třicet aut. Jeden řidič nákladního auta měl sjeté brzdové obložení, jednomu chyběla ve výbavě reflexní vesta, další neměl trojúhelník a jeden řidič měl vozidlo ve špatném technickém stavu, zalepený prasklý kryt zadního světla, ostré hrany na blatnících apod. Přestupky jsme řešili na místě blokově. Ti co měli vše v pořádku dostali od koordinátora BESIPu tašku s preventivními a reflexními materiály.
Všichni řidiči měli již zimní pneumatiky. Dle našich kontrol lze říci, že jak přímo ve městě, tak i na dálnici jsou naši řidiči na zimu připraveni.
Samozřejmě je nutné připomenout nástrahy zimního počasí. Na jednom místě může být vozovka suchá, ale o kus dál, hlavně v blízkosti vodních toků nebo na mostech, v lesních úsecích se může vyskytovat námraza.

Proto by řidiči měli dbát zvýšené opatrnosti, dodržovat bezpečnou rychlost, vzdálenost mezi vozidly a hlavně nepřeceňovat své zkušenosti.

 

 

 

por. Mgr. Marta Vlachová

16.11.2011

vytisknout  e-mailem