Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kontrola železnic

KLATOVSKO - Policisté se zapojili do bezpečnostního opatření "24 BLUE RAD". Zaměřili se na prevenci trestné činnosti na železnici. 

       Policisté z obvodních oddělení i z dopravního inspektorátu na Klatovsku se 14. března od ranních sedmi hodin do 15. března 2017 na 24 hodin zapojili do bezpečnostního opatření s názvem „24 Blue RAD“ zaměřeného k prevenci trestné činnosti na železnici na teritoriu Klatovska.

     Policisté se při akci zaměřili na narušování veřejného pořádku v prostředí železnice, kontrolovali vlaková zastávky a nádraží i vlakové soupravy.

      Kontrolovali železniční dopravní cesty včetně železničních přejezdů, zda řidiči vozidel dodržují povinnosti zastavit vozidlo před železničním přejezdem, zaměřili se i na dodržování rychlosti, průjezd na signalizaci železničního přejezdu a na další přestupky.

     Při akci se policisté zaměřili i kontrolu vstupu osob do prostoru dráhy i neoprávněný vstup na kolejiště mimo vyznačené prostory.

Do akce bylo zapojeno 37 policistů, kteří zkontrolovali 43 vlakových zastávek, 104 osob a 60 osobních i nákladních vlakových souprav. Policisté prováděli kontrolu i u 23 železničních přejezdů, kdy bylo zjištěno pět přestupků.

nprap. Ladmanová Dana

17. března 2017

vytisknout  e-mailem