Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Kontrolní akce v Olomouci

Olomouc-policisté společně s celníky kontrolovali cizince 

V úterý 21. září uskutečnili policisté Odboru specializovaných činností Oblastního ředitelství služby cizinecké policie Ostrava společně s pracovníky Celního úřadu Olomouc součinnostní kontrolní akci tří živnostenských provozoven, dvou ubytoven, nádraží ČD a benzínové čerpací stanice v Olomouci. Akce byla zaměřena na kontrolu dodržování pobytového režimu cizinců, na kontrolu pravosti a platnosti cestovních dokladů, na pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách a na zjištění nelegálního zaměstnávání. Během akce policisté zkontrolovali 11 cizinců.

Jedna cizinka, kontrolovaná v nehtovém studiu, nepředložila ani pracovní smlouvu ani živnostenský list. Podezření, že je zaměstnána nelegálně, prověří prostřednictvím Úřadu práce Olomouc celníci. Teprve pokud se neoprávněné zaměstnání potvrdí, bude možné zahájit správní řízení o vyhoštění šestatřicetileté cizinky z území ČR.

Při pobytové kontrole hostů jedné ubytovny vypátrali policisté muže, na kterého pro přečiny ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání vydal Okresní soud v Olomouci příkaz k zatčení. Na základě telefonické domluvy se soudkyni policisté pětatřicetiletého muže ve středu 22. září eskortovali k soudu, který příkaz vydal.
 

vytisknout  e-mailem