Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kontrolou prošli bez poskvrnky

DĚČÍN – Policisté si posvítili na účastníky honu ve Valkeřicích.  

Devátého ledna letošního roku vyrazili děčínští policisté mezi myslivce ve Valkeřicích. Sobotní dopoledne se neslo v duchu mysliveckého honu. Kontrolou prošly všechny osoby, jež se podílely na organizaci setkáním ale i samotní účastníci. Policisté se zaměřili především na kontrolu přítomných, na  platnost jejich dokladů, kontrolu zbraní i zbrojních průkazů, průkazů zbraní, loveckých lístků. Opomenuto nezůstalo pojištění ani tzv. hromadné povolenky. Přítomní honci dobrovolně podstoupili také kontrolu na přítomnost alkoholu v dechu čí jiných zakázaných látek.

Kontrol se ujali policisté z benešovského policejního oddělení a z děčínského  oddělení zbraní a bezpečnostního materiálu. Skupinku kontrolujících doprovázel také pracovník děčínského magistrátu. V závěru opatření mohli konstatovat bezproblémový průběh i úspěšný závěr, který se odrážel ve splnění všech zákonem stanovených podmínek...

Policisté  provádí tyto kontroly průběžně v rámci své působnosti. Zjištěná protiprávní jednání jsou  řešena v rámci přestupkového či trestního řízení a mohou vést dle závažnosti a povahy věci k odnětí loveckého lístku nebo odnětí zbrojního průkazu. V děčínském okrese nebyly v roce 2015 ani na začátku roku 2016 prozatím zjištěny žádné závažné nedostatky, což svědčí mimo jiné o svědomitosti a důslednosti lidí, kteří se myslivostí zabývají.

Děčín, 25. ledna 2016 

nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail : krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem