Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Kontrolovali bruslaře i cyklisty

Šumperk - dopravně bezpečností akce se zástupcem BESIPu. 

Dne 5. 8. 2011 v dopoledních ale i v odpoledních hodinách na teritoriu města Šumperka proběhla dopravně bezpečnostní akce zaměřená především na bruslaře a cyklisty. Policisté při kontrolách připomněli bruslařům, že jsou dle zákona stále chodci a předali leták „Bruslař = chodec“, na kterém je uvedeno vše podstatné. Všichni kontrolovaní bruslaři pro dnešek byli vyřešeni domluvou, ale v nadcházející dny budou policisté tyto přestupky řešit blokově.
Dále se policisté zaměřili na cyklisty, především jak mají vybavená jízdní kola a zda cyklisté do osmnácti let používají helmy. I zde policisté pro dnešek nerozdávali pokuty, ale letáky s desaterem cyklisty, kde je uvedeno vše pro bezpečnou jízdu. Cyklistům připomněli, že dle zákona jsou řidiči, nikoli účastníci silničního provozu jak si většina myslela.
Kontrolovaní cyklisté se nejčastěji ptali, zda mohou přijít o řidičský průkaz, když nadýchají při jízdě na kole, nebo zda si mohou dát nějaké to pivko. Cyklista o řidičský průkaz přijít nemůže. Když kontrolovaný cyklista nadýchá do jedné promile, hrozí mu za tento přestupek sankce od 10000 Kč do 20000 Kč, a pokavaď nadýchá nad jedno promile, zde mu hrozí sankce od 25000 Kč do 50000 Kč. Naštěstí žádný kontrolovaný cyklista nebyl pod vlivem alkoholu.
Po celou dobu akce byl přítomen i manažer BESIPu Olomouckého kraje, který kontrolovaným předával letáky, reflexní pásky a další drobné dárky, které budou moci použít k bezpečnějšímu pohybu po našich silnicích.

 

 

 

 

 

 

 

nprap. Bc. Josef Bednařík
5. srpna 2011

Odkazy do noveho okna

Desatero

Desatero 

Detailní náhled

Desatero

Desatero 

Detailní náhled

Dopravně bezpečnostní akce

Dopravně bezpečnostní akce 

Detailní náhled

Dopravně bezpečnostní akce

Dopravně bezpečnostní akce 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem