Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kontrolovali jarní řidiče

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté dohlíželi na nedělní odpolední provoz.  

 

Na čtyřicet policistů zastavovalo v neděli 28. března odpoledne řidiče projíždějící Uherskohradišťskem. „S nástupem jarní víkendové dopravy, která s sebou nese větší počet vozidel na silnicích, jsme připravili dopravně bezpečnostní akci, která měla řidičům připomenout, že při cestě za relaxací je třeba jezdit se vší opatrností a dodržovat přitom pravidla silničního provozu, aby zbytečně nedocházelo ke kolizním situacím,“ přiblížil důvody kontrol vedoucí uherskohradišťských dopravních policistů Josef Hnilička. Za šest odpoledních hodin zjistili policisté na sto třicet přestupků, za něž policisté uložili pokuty v souhrnné výši přes sto třináct tisíc korun. Šestnáct přestupků pak ještě policisté oznámili do správního řízení. Byly mezi nimi přestupky za velmi vysoké překročení rychlosti a alkohol.

Šestatřicetiletý řidič mercedesu musel zaplatit kauci šest tisíc korun za rychlost 151 km/h, kterou jel před buchlovskými horami, kde je maximálně dovoleno jet 90 km/h. Ve stejnou dobu naměřili policisté ve Starém Hrozenkově 84 km/h, kterou jel na padesátce osobní hyundai. Řídil ho osmapadesátiletý muž ze Slovenska, kterému policisté našli v dechu 0,47 promile alkoholu. Policisté mu uložili kauci patnáct tisíc korun. Druhý zjištěný alkohol měl v dechu třiadvacetiletý muž, který jel svým VW v Hluku. Do přístroje nadýchal 0,33 promile.

S blížícími se velikonočními svátky a prázdninami, je očekáván zvýšený počet aut na silnicích. Nedělní kontrolou chtěli uherskohradišťští policisté připomenout jejich řidičům, že bezpečná doprava závisí na zodpovědnosti každého, kdo se vydá na silnice.


 

29.3.2010


 

por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem