Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kontrolovali jsme myslivecké hony

ZLÍNSKÝ KRAJ: Myslivci měli vše v pořádku. 

Také tuto sobotu vyrazili policisté z odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál do terénu, aby zkontrolovali účastníky mysliveckých honů v celém Zlínském kraji. Tentokrát se vydali například do Březnice, Suché Lozi, Havřic, Karolínky, Vítonic, Rymic nebo místních částí Zlína. Začátky jednotlivých honů měli myslivci naplánované většinou na osmou hodinu ranní.

Kontrola účastníků mysliveckých honů probíhá každoročně ve stejném období, a to od začátku listopadu do poloviny měsíce ledna. Poslední hony se však většinou konají už koncem roku. O všech honech v našem teritoriu jsme vždy informováni. Na kontroly námi vytipovaných honů v celém Zlínském kraji vyrážíme každý víkend. Myslivce o kontrole předem neinformujeme.

Vždy před začátkem honu se myslivci podrobí zkoušce na přítomnost alkoholu. Pokud by u některého z účastníků byla dechová zkouška pozitivní, zakážeme mu účastnit se honu a dále mu zadržíme zbraň i doklady ke zbrani. Přestupek vyřešíme buď na místě v příkazním řízení, nebo ho postoupíme správnímu orgánu. V případě opakování přestupku, a to nejen na úseku zbraní a střeliva, může držitel přijít o zbrojní průkaz z důvodu ztráty spolehlivosti.

Kromě alkoholu kontrolujeme i samotné zbraně, průkazy zbraní a platnost zbrojních průkazů. Pokud bychom našli nesrovnalosti, ať už v průkazu ke zbrani nebo ve zbrojním průkazu, pozveme jeho držitele na příslušné oddělení pro zbraně a bezpečnostní materiál a nedostatek společně odstraníme.

Od začátku sezóny jsme zkontrolovali již 44 honů a 700 myslivců. Prozatím bylo vše v pořádku. Nezjistili jsme žádné závady.

11. prosince 2023, mjr. Mgr. Simona Kyšnerová

Odkazy do noveho okna

kontroly myslivců

kontroly myslivců 

Detailní náhled

kontroly myslivců

kontroly myslivců 

Detailní náhled

kontroly myslivců

kontroly myslivců 

Detailní náhled

kontroly myslivců

kontroly myslivců 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem