Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Kontroly alkoholu běží

Jihočeská policie - Policisté prověřili za den více jak šest set provozoven.  

Také jihočeská policie spolupracuje od počátku týdne s ostatními složkami státní správy v rámci regionu při kontrolách tržnic a stánkových prodejů. Kontrolní akce jsou zaměřeny nejen jako preventivní působení a informování prodejců a nakupujících, ale také jako systematická kontrolní opatření zajišťující dodržování nařízení ministerstva zdravotnictví o rozlévání alkoholu.


Pro stánky s občerstvením a mobilní stánky platí zákaz prodeje rozlévaného alkoholu a prodeje lihovin s obsahem alkoholu nad 30 objemových procent alkoholu v originálním spotřebitelském balení.

Jihočeští policisté provedli za uplynulých dvacet čtyři hodin kontroly u 635 provozoven. Ve třech případech zjistili podezřelý alkohol, jde však především o lahve s alkoholem bez povinných kolků. Zajištěný alkohol bude podroben rozboru.


Ve středu oznámila jedna žena z Českokrumlovska podezření na skutečnost, že jí zakoupený alkohol by mohl obsahovat metylalkohol. Policisté zjistili, že žena zakoupila dvacet lahví a to při cestě přes Moravu. Žena několik lahví rozdala po známých. Žena společně s policisty kontaktovala všechny takto „obdarované“ a důrazně zakázala konzumaci pravděpodobně nebezpečných lahví. Společně se pak podařilo policistům zajistit po celém kraji všechny lahve, nikdo se nestačil napít. Lahve byly předány k rozborům.


Policie opětovně varuje občany i prodejce alkoholu. Zkontrolujte si své zásoby i nákupy. Nekupujte rozlévaný alkohol, věnujte zvýšenou pozornost neporušenosti kolků u lahví s alkoholem. Lahve či jiné nádoby s podezřelou etiketou oznamte policii.

 

Přehled všech souvisejících případů:

http://www.policie.cz/nebezpecny-alkohol.aspx

 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

14. září 2012

vytisknout  e-mailem