Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Kontroly mládeže pokračují i letos

V době od 22. do 25. dubna 2011 bude Policie ČR ve zvýšené míře opět provádět cílené kontroly se zaměřením na prodávání, podávání či umožnění požití alkoholu osobám mladším 18 let, a to ve vybraných provozovnách a restauračních zařízeních na celém území České republiky. 

Toto opatření k ochraně nezletilých a mladistvých osob před alkoholismem navazuje na loňské srpnové a prosincové kontroly. Při těchto dvou akcích, do kterých bylo nasazeno 5.579 policistů, bylo zjištěno 741 přestupků a 46 trestných činů. Celkem zkontrolovali 6.126 provozoven a 21.304 osob, z nichž bylo 896 pod vlivem alkoholu.
 
Další kontroly obdobného druhu a rozsahu budou probíhat po celý letošní rok. Zejména pak v době, kdy předpokládáme zvýšenou konzumaci alkoholu mladistvými a nezletilými osobami. Takovým obdobím pro nás nadcházející velikonoční víkend je.
 
Stejně jako v loňském roce, i letošní kontroly budou probíhat v součinnosti s dalšími orgány státní správy a samosprávy, a to na celém území České republiky. Spolu s policisty se do nich zapojí například živnostenské úřady nebo orgány sociálně právní ochrany dětí.
 
Tato aktivita je součástí širšího dlouhodobého projektu, jehož vznik podporuje sekce protidrogové politiky Úřadu vlády ČR. Cílem je zejména další zefektivnění součinnosti všech orgánů státní správy při boji s tímto fenoménem. Česká republika se v této oblasti pohybuje na nelichotivých předních místech statistik v rámci celé Evropské unie.
 
 
 
kpt. Mgr. Jan Melša
tiskový mluvčí Policejního prezidia ČR
20.04.2011

vytisknout  e-mailem