Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kontroly na lince Liberec - Wroclaw

KRAJ – Na počátku týdne policisté kontrolovali pravidelné linky mezinárodní autobusové dopravy mezi Libercem a polskou Vratislaví. 

Policisté z Oddělení silničního dohledu při Odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje spolu s policisty z Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, expertů z Centra služeb pro silniční dopravu, spadající pod Ministerstvo vnitra ČR a policejních psovodů se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání omamnýchKontrola 1.jpg a návykových látek, se v pondělí 11. března zúčastnili součinnostní akce v Albrechticích u Frýdlantu. Při společné akci se zaměřili na kontrolu mezinárodní autobusové linkové dopravy na trase mezi Libercem a Vratislaví (Wroclaw). Kontroly se týkaly především dodržování sociálních předpisů režimu práce řidičů, zejména dodržování dob řízení, přestávek a odpočinku, ale také kontrol potřebné dokumentace. Policisté spolu s kolegy dohlíželi také na kontroly technického stavu prostředků hromadné přepravy osob, požívání alkoholických a jiných návykových látek u řidičů autobusů, ale také na pátrání po osobách a věcech či držení a pašování návykových látek a látek potřebných k jejich výrobě.

Do akce, která probíhala na silnici I. třídy č. 13 v Albrechticích u Frýdlantu, byla zařazena více jak desítka policistů spolu se specialisty na kontroly technického stavu a kontroly sociálních předpisů z Ministerstva vnitra ČR. Během této součinnostní akce bylo zjištěno sedm přestupků. Čtyři přestupci se dopustili porušení ustanovení zákona o pobytu cizinců na území České republiky, za což jim byly uděleny sankce v příkazním řízení v souhrnné výši jeden tisíc korun. Jedním odhaleným případem bylo také držení návykové látky, což bylo předáno na místně příslušné obvodní oddělení a vypátrání dokladu evidovaném v Schengenském informačním systému.

 

V průběhu roku budou policisté v podobných akcích jistě pokračovat.

 

 

13. března 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem